Weerbericht:
Perioden met zon, later op de dag in het midden en zuiden buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 8 km

Politie treft auto’s vol geld aan in Goes

Toegevoegd: 20-03-2021, 10.35 uur - Update: 20-03-2021, 17.41 uur
Het geld werd deels aangetroffen in een verborgen ruimte.
Het geld werd deels aangetroffen in een verborgen ruimte.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Remi Mesu

GOES - De politie heeft vrijdag in Goes een grote hoeveelheid bankbiljetten aangetroffen in twee Franse auto's. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de herkomst van het geldbedrag.


De politie kwam het geldbedrag op het spoor nadat een agent van de verkeerspolitie de twee Franse auto's in Goes zag. Omdat de diender alleen was en beide voertuigen wilde controleren, werden meer eenheden opgeroepen.  Bij de controle op de Albert Joachimikade kwam naar voren dat de tenaamstelling van één van de auto's niet klopte. Het voertuig stond niet op iemands naam en dat is strafbaar. Hierop besloten de agenten de wagens en de personen verder te onderzoeken.

Aan de inzittenden werd gevraagd of er strafbare goederen, zoals wapens of drugs, in het voertuig lagen. Ze zeiden dat dit niet het geval was. De bijrijder van de auto bleek volgens de politie echter wel erg verknocht te zijn aan zijn nektasje. Een agent vroeg hierop of hij de inhoud mocht zien. In het tasje bleek zo’n 6.000 euro te zitten. Ook de bestuurder had een flinke som cash bij zich: in zijn jaszak zat ruim 3.000 euro.

De agenten besloten om allebei de auto’s en de drie mannen naar het politiebureau te vervoeren voor een nadere controle. In één van de auto's bleek 4.000 euro te liggen. In een verborgen ruimte in de andere auto bleek 55.000 euro te liggen. De drie mannen zijn hierop aangehouden op verdenking van witwassen. De twee auto’s zijn in beslag genomen en de verdachten werden ingesloten voor verder onderzoek. Na onderzoek hebben ze een gezamenlijke boet van 16.000 euro gehad. Het geld uit de verborgen ruimte is in beslag genomen. De recherche zal het onderzoek naar de herkomst van het geld verder zetten.

Eerder deze week werden er in Rilland ook twee Fransen aangehouden met een grote hoeveelheid geld op zak. Daar ging het om een bedrag van ongeveer 15.000 euro. Het is niet bekend of de twee zaken een verband met elkaar hebben.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jwt (21-3-2021 om 09:22)
Jezus hoe dom kan je zijn met auto op niemands naam... Boontje kom om zijn franse loontje wél knap werk v/d politie chappeau.
Marcel de Bruijn (20-3-2021 om 19:08)
Geef maar aan mij. Ik als gescheiden man kan het heel goed gebruiken.
Ton (20-3-2021 om 18:25)
€ 55000,=, er zijn dagen dat ik het niet heb. Ook nog nooit gezien op een stapeltje.
AntiGSM (20-3-2021 om 17:25)
Ik heb het al eerder gezegd: Fransen komen hier alleen voor drugs en andere illegale zaken, ze vinden helemaal niets aan Nederland maar het is zo makkelijk om zaken te doen!
een gast (20-3-2021 om 16:58)
Dat is bij elkaar een mooi bedrag, om te verdelen aan gezinnen die regelmatig bij de voedselbank eten mogen halen hier in zeeland . Dan hebben zij ook eens iets extra's om uit te geven.
Jordi (20-3-2021 om 14:46)
En de bestuurders gingen net hun waar ophalen zeker? Niemand opgepakt neem ik aan?
Cookie-instellingen beheren