Weerbericht:
Eerst af en toe regen, later zonnige perioden en een bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Fransmannen krijgen 71.000 euro niet terug

Toegevoegd: 20-03-2021, 21.59 uur
Het geld werd deels aangetroffen in een verborgen ruimte.
Het geld werd deels aangetroffen in een verborgen ruimte.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Remi Mesu

GOES - Één van de auto's van de drie Fransmannen die vrijdag in Goes zijn aangehouden voor witwassen is door het Openbaar Ministerie (OM) in beslag genomen. Ook het geldbedrag van 71.000 euro zijn de mannen kwijt.


De beslissing om de auto en het geld van de drie Franse mannen in beslag te nemen is zaterdag genomen op een zogenoemde ZSM-zitting. Hierbij beslist de officier van justitie binnen korte tijd hoe het vervolg van de zaak eruit gaat zien.

Het drietal werd vrijdag aangehouden in Goes aangehouden bij een controle op de Albert Joachimikade. Bij die controle kwam naar voren dat de tenaamstelling van één van de auto's niet klopte. Het voertuig stond niet op iemands naam en dat is strafbaar. Hierop besloten de agenten de wagens en de personen verder te onderzoeken.

In één van de auto's werd een verborgen ruimte gevonden waar ruim 55.000 euro in lag. Ook bij de drie inzittenden werden verschillende geldbedragen gevonden. In totaal bedroeg het bedrag dat in de auto's en bij de personen werd gevonden ruim 71.000 euro. Hierop is het drietal aangehouden op verdenking van witwassing.

Het bedrag en de auto met de verborgen ruimte zijn de mannen volgens de officier van justitie nu dus definitief kwijt. De recherche doet nu verder onderzoek naar de herkomst van het geld.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jwt (21-3-2021 om 16:44)
Volgens mij heb je helemaal gelijk Aaron drm stijgt onze belasting
Rick (21-3-2021 om 15:05)
Aaron: wat jij bedoelt, heet: het topje van de ijsberg.
Franky (21-3-2021 om 12:14)
Aha... het zullen vast wel boefjes zijn en het zal vast wel met iets van verdovende middelen zaken te maken hebben. Soft en hard drugs zijn heel wat meer waard in Frankrijk dan hier in Nederland. Echter wordt hier dus ook gewoon doodleuk geld afgepakt door de overheid zonder een beslissing van de rechter, dit kan, maar de kans bestaat dat ze het vroeg of laat toch terug gaan krijgen. Het OM en een OVJ spreken geen rechtspraak maar doen enkel alles om jou te vervolgen en zoveel mogelijk van je af te pakken. Dus meteen stoer praten dat ze het definitief kwijt zijn is onzin, dat kan een OVJ niet bepalen!
Jwt (21-3-2021 om 09:16)
Lekkerevangst jongens tog 14343 happymeals chappeau
Aaron haers (21-3-2021 om 08:18)
Dit is nog maar een speld in de hooiberg, De criminaliteit zal blijven stijgen de kosten van de burger reizen de pan uit.
Cookie-instellingen beheren