Weerbericht:
Perioden met zon, later op de dag in het midden en zuiden buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 8 km

Drie oplichtingszaken in Opsporing Verzocht

Toegevoegd: 23-03-2021, 15.21 uur
Tijdens het politieonderzoek zijn van de drie zaken bewakingsbeelden opgevraagd.
Tijdens het politieonderzoek zijn van de drie zaken bewakingsbeelden opgevraagd.
© Foto: Politie
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - In de uitzending van het televisieprogramma ‘Opsporing Verzocht’ wordt vanavond aandacht besteed aan drie oplichtingszaken in Heinkenszand, Middelburg en Oost-Souburg.


Een man uit Oost-Souburg werd op 29 juli jl. door een zogenaamde ING-medewerker gemaand om 9.000 euro over te maken naar een calamiteitenrekening. Dat geld werd vervolgens door een tweetal geïnd in Rotterdam. Ook een andere verdachte inde duizenden euro’s bij een geldautomaat in Rotterdam. 

In totaal verdween bijna 5000 euro in zijn zakken. Dit geld werd afhandig gemaakt van een vrouw uit Middelburg, die hierbij op 9 november jl. ‘geholpen’ werd door de zogenaamde ING-bank. 

Tot slot kwam half december een zogenaamde directeur van de Rabobank bij een man uit Heinkenszand aan de deur. Deze vertelde dat hij een pinpas kwam ophalen om te vernieuwen. Het slachtoffer gaf de pas mee en kwam er in januari achter dat hij voor ruim 25.000 euro was opgelicht.

In de eerste twee zaken namen oplichters telefonisch de identiteit aan van een ander, in dit geval van de ING-bank, met hulp van een (technisch) trucje: spoofing. Criminelen maken zo jaarlijks honderden slachtoffers door zich telefonisch voor te doen als bankmedewerker, in korte tijd het vertrouwen te winnen en hun slachtoffers ertoe te verleiden om duizenden euro’s naar een ‘veilige’ rekening te laten overmaken.

Tijdens het politieonderzoek zijn van de drie zaken bewakingsbeelden opgevraagd. De politie hoopt dat er mensen zijn die de mannen op de beelden herkennen. In drie opsporingsberichten staan de foto’s van de diverse mannen, namelijk van de oplichting in Heinkenszand, de oplichting in Middelburg en de oplichting in Oost-Souburg.

De live uitzending van Opsporing Verzocht is vanavond om 21.20 uur op NPO1. Op woensdag 24 maart wordt het programma rond 13.20 uur herhaald via NPO1.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AntiGSM (25-3-2021 om 00:51)
Waarom is Wilders mijn beste vriend denk je? Maar helaas weer te weinig stemmen.....
Douwe dabert (24-3-2021 om 19:33)
Foei jan , klaas en kees. Gelukkig zijn jullie niet te lui om te stelen. Hoop dat jullie je doel berijken in deze samenleving en met trots terug kunnen kijken op jullie verleden. Geniet vooral van jullie welverdiende uitkering.
Cookie-instellingen beheren