Weerbericht:
Af en toe regen, in de avond meest droog. Woensdag buien en veel wind
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 6 km

Franse schipper bekeurd die de taal niet sprak

Toegevoegd: 23-03-2021, 22.19 uur
Franse schipper bekeurd die de taal niet sprak
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

TERNEUZEN - De landelijke eenheid van de politie heeft vandaag een Franse schipper bekeurd die de Nederlandse en Engelse taal niet sprak. Het schip kon daardoor niet communiceren met de verkeerspost in Terneuzen.


De politie is na de melding aan boord gegaan en toen bleek dat de schipper geen Nederlands of Engels sprak is er een proces-verbaal opgemaakt.

Omdat de Westerschelde een druk bevaren zeearm is waar internationale zeevaart, binnenvaart en recreatievaart bij elkaar komt is de voertaal voor de navigatie Nederlands op Engels. De zaak wordt verder afgehandeld door het Openbaar Ministerie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Scheldeman (25-3-2021 om 09:10)
@ Mar, het is heel simpel. De werktaal op de Schelde is Nederlands of Engels. Kan je geen Engels, of geen Nederlands, dan huur je maar iemand in als tolk. Want nu is het Frans, volgende week een Russisch schip, die week daarna een Chinees schip.. moeten we al die talen dan ook maar gaan leren? Wat een onzin.
@ Mar (25-3-2021 om 00:01)
Zelfs in Afghanistan en Mali kwam ik mensen tegen die vloeiend Engels spraken, in die landen spreken mensen soms wel 3 of 4 talen en volgens mij heeft de wereld ook afgesproken Engels te gebruiken als internationale taal...Snap nog altijd niet dat men ook de Engelse taal niet machtig is op deze drukke vaarwegen.....
mar (24-3-2021 om 10:00)
Snap nog altijd niet dat men ook de Franse taal niet machtig is op deze drukke vaarwegen. Inderdaad is niet iedereen nog de Engelse taal machtig, of onvoldoende. De Polen en de meer Russische vrachtrijders zijn dat ook nog altijd niet in de bedrijven die veel met Franstalige bedrijven te maken krijgen was het NL, D en F. kunnen spreken, lezen en schrijven. Nu heb je vertaalprogramma's. Maar dit zo jammer.
Cookie-instellingen beheren