Weerbericht:
Morgen in de zuidelijke helft regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Schip liep vast door geknapte elektriciteitsdraad

Toegevoegd: 24-03-2021, 11.00 uur
Omdat het afgaand water was, kon het schip niet meer losgetrokken worden.
Omdat het afgaand water was, kon het schip niet meer losgetrokken worden.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De bulk carrier Antero die in de avond van 7 september vorig jaar bij Terneuzen aan de grond liep had te kampen met het uitvallen van het stuurgerei doordat een elektriciteitsdraad was gebroken. Dat meldt de Onderzoeksraad voor Veiligheid in de nu gepubliceerde Rapportage Ongevallen Scheepvaart over de periode mei 2020 - oktober 2020.


De in 2011 gebouwde Antero voer ter hoogte van Terneuzen op de Westerschelde toen het op de bewuste maandagavond rond 20.25 uur misging. Het stuurgerei viel uit en hierdoor draaide het 190 meter lange schip naar stuurboord. Ondanks dat meteen het noodstuursysteem ingeschakeld werd, dreef het schip de noordelijke boeienlijn uit en liep het gevaarte aan de grond, zo is te lezen in de rapportage.

Omdat het afgaand water was, kon het schip niet meer losgetrokken worden en moest gewacht worden tot 01.45 uur voordat de Antero naar de rede van Vlissingen gesleept kon worden om vervolgens afgemeerd te worden in de haven. Volgens de Onderzoeksraad bleek een geknapte elektriciteitsdraad in het stuurgerei de oorzaak te zijn voor de uitval hiervan. Nadat het schip in de haven was gerepareerd en gecontroleerd was op schade kon men de reis vervolgen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren