Weerbericht:
Wisselvallig en vrij koel zomerweer
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Extra controles vanwege overlast rond CSW Toorop

Toegevoegd: 26-03-2021, 08.12 uur
Extra controles vanwege overlast rond CSW Toorop
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Rondom de middelbare school CSW Toorop in Middelburg zal de komende tijd extra gecontroleerd worden. Dat laat de Walcherse politie weten via social media.


Aanleiding voor de controles is de overlast die op sommige momenten wordt ervaren rondom de school aan de Generaal Eisenhowerlaan. Volgens de politie vinden buurtbewoners het onder meer vervelend dat scholieren rondhangen in speeltuinen en tunneltjes. Ook wordt geklaagd over het spuiten van graffiti, het gebruik van verdovende middelen en het hinderlijk ophouden op het trottoir.

De politie zegt het belangrijk te vinden dat iedereen zich veilig voelt in zijn of haar buurt. Mensen die goede tips hebben voor de handhaving worden gevraagd deze door te geven zodat agenten en buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) effectief aan de slag kunnen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jose (28-3-2021 om 14:30)
Pietje; dat is een goeie vraag en het antwoord is.....Ja er is daar een skatepark in de buurt maar wel te ver weg om daar in schoolpauzes naar toe te gaan. En dan nog een kleinigheidje, het skatepark is maanden afgesloten geweest met hekken omdat er een aantal omwonenden er last van hebben/hadden. Gisteren zag ik dat het nu open is. Maar dat is van korte duur. De gemeente Middelburg heeft vele rechtszaken verloren, wat inmiddels meer dan 100.000 euro heeft gekost en heeft moeten beslissen dat het skatepark moet verdwijnen. De PZC heeft hier al veel over geschreven. Een lang antwoord om U te vertellen dat de jeugd tegenwoordig weinig plek heeft om ergens rond te hangen. Altijd heeft iemand wek ergens last van.
ger (28-3-2021 om 13:55)
als ik zo kijk op de satelliet beelden van de omgeving, zie ik dat er best veel kapitale woningen in de buurt zijn, wie weet heeft het toch weer te maken met klasse-justitie...
Pietje (27-3-2021 om 18:45)
Ik vind het allemaal maar overdreven gedoe. Ik heb een familie lid die daar woont en kom daar zelf ook vaker en je merkt daar helemaal niets van, laat die kinderen gewoon buiten spelen als ze dat willen.
Pietje (27-3-2021 om 14:43)
Is er daar geen skatepark in de buurt waar ze kunnen hangen ofzo!?!??
Kees (27-3-2021 om 10:11)
Good dat de politie + boa controleren. De ouders zitten lekker op de bank te Netflixen, chips te eten en bier te drinken
een zeeuw (27-3-2021 om 10:09)
goed gesproken bram
Cookie-instellingen beheren