Weerbericht:
Vandaag (zomers) warm, maar ook kans op onweer. Maandag koeler
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Gezamenlijke controle op bedrijventerreinen Kapelle en Wemeldinge

Toegevoegd: 26-03-2021, 21.01 uur
Gezamenlijke controle op bedrijventerreinen Kapelle en Wemeldinge
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

KAPELLE - De gemeente Kapelle heeft vandaag in samenwerking met de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) Zeeland en de Politie een controle uitgevoerd op en rondom de bedrijventerreinen Smokkelhoek (Kapelle) en Choorhoek (Wemeldinge).


Tijdens de controle zijn een tiental bedrijven bezocht. Tijdens de controle zijn diverse overtredingen geconstateerd zoals het niet bijhouden van een opkopingsregister, het niet melden van bedrijfsactiviteiten en diverse kleine milieugerelateerde overtredingen. De gemeente Kapelle voert regelmatig integrale controles uit met als doel ondermijning aan te pakken. Tijdens de controles wordt gekeken of er illegale activiteiten plaatsvinden en wordt er gecontroleerd op veiligheid en leefbaarheid.

Burgemeester Fons Naterop: “Met deze gezamenlijke aanpak willen we onze bedrijventerreinen aantrekkelijk en veilig houden. We hechten waarde aan kwalitatieve bedrijventerreinen in onze gemeente. Daar is dan ook geen plek voor ondermijnende activiteiten. Aan allen die zich tijdens deze controle hebben ingezet, bedankt.”

De gemeente heeft controles uitgevoerd op het gebied van bestemmingsplan, milieu- en bouwregelgeving en brandveiligheid. De RUD Zeeland heeft gekeken naar de naleving van de milieuwetgeving. De politie was er vooral voor de veiligheid van de controleurs en heeft gelet op signalen van ondermijning en eventuele strafbare feiten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wim (29-3-2021 om 07:41)
Samen werken is ten alle tijden een grote vooruitgang ongeacht waar het ook gebeurd en zeker op deze locatie.
Ton (28-3-2021 om 10:08)
Wees maar niet bang, die waren er echt wel bij
H. Adkins (27-3-2021 om 01:48)
Ik mis de Douane bij deze controle ?
Cookie-instellingen beheren