Weerbericht:
Af en toe zon, in het zuid(oost)en enkele buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Bestuurder moet rijbewijs inleveren na grote snelheidsovertreding

Toegevoegd: 29-03-2021, 14.30 uur
Bestuurder moet rijbewijs inleveren na grote snelheidsovertreding
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

WEMELDINGE - Bij snelheidscontroles in de gemeente Kapelle hebben agenten zondagavond verschillende bekeuringen uitgedeeld aan bestuurders. Een beginnend bestuurder raakte zelfs zijn rijbewijs kwijt na een grote snelheidsovertreding.


De agenten hielden op verschillende plekken binnen de gemeente controles op de maximumsnelheid. Een van die plekken was de Steldijk bij Wemeldinge. Hier gingen in totaal zes bestuurders op de bon omdat zij tussen de 31 en 50 kilometer per uur te hard reden.

Een beginnend bestuurder maakte het op de Steldijk nog bonter. De man moest zij rijbewijs inleveren nadat hij 124 kilometer per uur reed op de weg bij Wemeldinge. Op de weg geldt een maximumsnelheid van 60 kilometer per uur. Omdat het een snelheidsovertreding van 50 kilometer per uur of meer betreft, wordt het rijbewijs nu opgestuurd naar de officier van justitie. Die bepaalt wat ermee gaat gebeuren.Tot die een beslissing heeft genomen, mag de bestuurder geen motorvoertuig besturen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cowboy (29-3-2021 om 19:17)
Niet best, vraag me af welke rijschool zich bekwaam doet wat nou eigenlijk voor gevaar aan een auto zit en voordat je uitstapt in je spiegels kijkt. Echt het is geen speelgoed.
Peter Quest (29-3-2021 om 17:11)
Die 60 slaat ook nergens op. Het gaat tegenwoordig niet meer om de veiligheid of milieu maar om de hoeveelheid bonnen die het oplevert. Zo is het ook op de N57 bij Neeltje Jans. Vroeger was het 100 nu ineens 80. Ambtenaren doen maar wat, hebben doelstellingen en voeren die zonder na te denken blindelings uit. Of het nu een agent is of een medewerker van Rijkswaterstaat of de vuilnisman. Dat was vroeger wel anders. Toen had ik nog respect voor ambtenaren. Toen hadden ze ook strenge regels maar wel de eigen beslissingsbevoegdheid en mochten ze nog wel nadenken.
fietser (29-3-2021 om 16:46)
Ze leren het ook nooit he. Tot er wat ernstigs gebeurd. Hard rijden kan iedereen, maar fatsoenlijk rijden. Als ze willen racen laten ze dan maar eens zien wat ze waard zijn op een circuit.
Ineke (29-3-2021 om 15:50)
Nooit geen rijbewijs meer geven en auto in shredder. Deze types blijven het in het algemeen bont maken dus redden van deze dwazen
Cookie-instellingen beheren