Weerbericht:
Stapelwolken.
Verkeersinformatie:
Geen files

RUD Zeeland houdt stropers met kilo's schelpdieren aan

Toegevoegd: 29-03-2021, 18.17 uur
RUD Zeeland houdt stropers met kilo's schelpdieren aan
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

BRUINISSE - Opsporingsambtenaren van de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD) hebben maandag bij Bruinisse twee mannen op heterdaad betrapt op het stropen van schelpdieren. Het tweetal had bij elkaar meer dan 80 kilo verzameld. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.


De mannen waren met zogenaamde clamguns bezig om de schelpdieren te verzamelen toen ze betrapt werden door de opsporingsbeambten. In totaal werden 8 Clamguns in beslaggenomen. Ook werden in de voertuigen enkele wapens aangetroffen zoals bijlen, messen, priemen en beitels. Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn de schelpdieren teruggezet in de Oosterschelde. Er wordt tegen de verdachten proces-verbaal opgemaakt.

Het duo bij Bruinisse waren niet de enige stropers die maandag actief waren. Even later werden er op de Philipsdam drie personen staande gehouden met 90 kilo schelpdieren op zak. Ook deze schelpdieren zijn inbeslaggenomen en terug geplaatst in het water. RUD Zeeland voert de regie op de groene handhaving in Zeeland uit. Samen met organisaties zoals Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Het Zeeuwse Landschap en de politie probeer de Regionale Uitvoeringsdienst de milieucriminaliteit in natuurgebieden terug te dringen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marcel de Bruijn (29-3-2021 om 19:57)
Nou ik heb nog nooit iemand zien stropen. Heel toevallig weer.
Cookie-instellingen beheren