Weerbericht:
In het noorden bewolkt, elders opklaringen en enkele (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Patsergedrag leidt tot arrestatie en inbeslagname

Toegevoegd: 30-03-2021, 18.00 uur
De politie trof onder meer een flinke hoeveelheid cash geld aan.
De politie trof onder meer een flinke hoeveelheid cash geld aan.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

KLOOSTERZANDE - Een man die eind vorig jaar nog opschepte tegenover agenten dat zijn horloge duurder was dan het jaarsalaris van de agenten, is vanochtend tijdens een inval door de politie aangehouden. Bij hem werd onder meer dan 50.000 euro cash gevonden.


De 28-jarige inwoner van de gemeente Hulst sprak eind vorig jaar in een horecagebied twee agenten aan. Hij liet hun zijn dure horloge zien en riep naar het aanwezige publiek dat zijn horloge duurder was dan het jaarsalaris van de agenten. Die uitspraak had niet direct gevolgen maar vanochtend vroeg werd de man alsnog geconfronteerd met de gevolgen van zijn patsergedrag.

De politie stelde naar aanleiding van de uitlatingen van de verdachte immers een onderzoek in en hieruit kwam naar voren dat de man helemaal geen legale inkomsten had maar mogelijk wel over dure sieraden en veel geld beschikte.

De 28- jarige verdachte bleek bij een eveneens 28- jarige man in Kloosterzande te verblijven. De politie viel deze woning vandaag in de vroege ochtend binnen. De aanhouding werd verricht door een ondersteuningsgroep van de politie. Bij de doorzoeking werden ook een geldhond en een drugshond ingezet. De geldhond vond meer dan 50.000 euro aan contant geld.

In de woning werden ook een hoeveelheid hennep en dure merkkleding aangetroffen en in beslaggenomen. De 28-jarige bewoner werd aangehouden. Bij zijn arrestatie bleek hij een gouden ketting te dragen. Deze werd ook in beslag genomen. Het horloge waarmee de man eerder de show probeerde te stelen, werd ook aangetroffen. In totaal werden naast het geld ook nog luxe goederen gevonden met een waarde van ruim 15.000 euro.

De man zelf stond ingeschreven op een adres in Lamswaarde. Ook hier werd een doorzoeking gedaan. Hierbij werd ruim 3.000 euro aan contanten gevonden en in beslag genomen. De man zit vast voor verder onderzoek.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Erik (31-3-2021 om 12:12)
@ zeeuws flanders; Nee hoor, aan "onze kant" wonen alleen eerlijke mensen, die elke ochtend - met hun broodtrommeltje onder hun arm - braaf naar hun werk gaan haha
Johan (31-3-2021 om 09:46)
Eigen schuld - dikke bult: Als je afgunst opwekt bij politiemensen dan kun je er op wachten dat ze onderzoek naar je gaan doen. Beter was hij een beetje onder de radar gebleven. Wie niet opvalt kan heel lang zijn gang gaan in Nederland.
Marcel de Bruijn (31-3-2021 om 08:30)
Tjonge jonge, en ik kan nog geeneens op vakantie.
zeeuws flanders (31-3-2021 om 08:28)
Gelukkig wonen zulke mensen niet aan de overkant he kl
Henk-Jan (31-3-2021 om 03:54)
Dat zal hem leren! Onze politiemannen belachelijk maken terwijl zij dag en nacht voor ons klaarstaan. Boontje komt om zijn loontje en nu op een eerlijke manier aan je brood komen zielepoot!
Jtg (30-3-2021 om 23:38)
Whahaha wat een ezel...
Cookie-instellingen beheren