Weerbericht:
Af en toe regen, in de avond meest droog. Woensdag buien en veel wind
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 6 km

Politie start onderzoek naar gebruik 'drone-killer' op Westerschelde

Toegevoegd: 30-03-2021, 22.17 uur
Politie start onderzoek naar gebruik 'drone-killer' op Westerschelde
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De politie is samen met het Agentschap Telecom een onderzoek gestart naar een luxejacht dat vrijdag 26 maart een zogenaamde 'drone-killer' heeft gebruikt. Hierdoor raakten onder meer GPS-signalen op en rond de Westerschelde verstoord.


De 'drone-killer' kan onder meer GSM, GPS en WiFi-signalen blokkeren. De aan boord aanwezige apparatuur zou gebruikt worden om de privacy en veiligheid van gasten te waarborgen. Vermoedelijk heeft de drone-killer onbedoeld aangestaan op de Westerschelde waardoor de politie verschillende meldingen kreeg van GPS-signalen die wegvielen.

Volgens de politie is het verboden om dergelijke apparatuur aan boord te hebben. Na overleg met de officier van justitie is besloten dat de kwestie bestuursrechterlijk wordt afgehandeld. Het Agentschap Telecom zal beslissen wat er verder met de zaak gaat gebeuren. De eigenaar van het schip riskeert een fikse boete door het gebruik van de apparatuur.

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (1-4-2021 om 07:34)
@ger lijkt een logische opmerking, maar iemand die 75 door een woonwijk met een Ferrari rijd of 75 met een fist panda mogen ze even hard straffen.
Lezer (1-4-2021 om 00:08)
net goed gewoon kappen met die kut drones ! die elke privacy schenden !
ger (31-3-2021 om 12:28)
forse boete is natuurlijk voor iedereen anders, zou mooi zijn gewoon 10 % van de scheepswaarde.... dan voelen de personen met een groot vermogen ook "iets".
Cookie-instellingen beheren