Weerbericht:
Wolkenvelden, in de zuidelijke helft een bui. Morgen meer buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie verspreidt foto's fraudeleuze pinners

Toegevoegd: 31-03-2021, 16.46 uur
De politie heeft foto's van de fraudeleuze pinners gedeeld
De politie heeft foto's van de fraudeleuze pinners gedeeld
© Foto: Remi Mesu
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De politie heeft woensdag twee foto's van fraudeleuze pinners gedeeld. De twee mannen haalden grote sommen geld op die afkomstig zijn van slachtoffers van oplichting.


De eerste man (links op de foto) wordt gezocht in een zaak waarbij een man uit Middelburg op donderdag 9 juli 2020 voor meer dan 10.000 euro is opgelicht. Nadat het geld van het slachtoffer was doorgesluisd, werden er kort achter elkaar een aantal bedragen gepind door de man op de foto.

Hij staat op beeld bij de pinautomaat aan de Hesseplaats in Rotterdam. Op 9 juli 2020 tussen 20.48 uur tot 20.53 uur haalde hij daar het geld van de rekening. 

De tweede man (rechts op de foto) wordt gezocht in een zaak waarbij een vrouw uit Terneuzen op vrijdag 10 juli 2020 voor 50.000 euro is opgelicht. De man staat op beeld bij de pinautomaat aan de Rösener Manzstraat in Rotterdam. Op 10 juli 2020 haalde hij tussen 12:33 uur tot 12:35 uur geld van een verdachte rekening. Volgens de politie draagt hij aan zijn rechter pols een opvallende zilverkleurige slavenarmband. 

De beelden van de pinners worden donderdag ook vertoond in het programma Bureau Rijnmond op RTV Rijnmond. Het is de eerste keer dat de Zeeuwse politie zo nadrukkelijk samenwerkt met de regionale omroep. De samenwerking kwam tot stand toen vorige week enkele verdachten van Zeeuwse fraudezaken bij geldautomaten in Rotterdam hun buit pinden. Toen werden drie Rotterdammers herkend nadat de politie afbeeldingen toonde in Opsporing Verzocht.

Mochten de mannen naar aanleiding van de uitzending van Bureau Rijnmond niet herkend worden, dan worden hun afbeeldingen daarna bij Opsporing Verzocht getoond. De politie roept mensen die tips hebben op om contact op te nemen met de politie via het tipformulier op haar website.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Burger (2-4-2021 om 17:32)
De straffen voor diefstal en oplichting etc. zouden terug een middeleeuws tintje moeten krijgen dan laten ze het wel uit hun hoofd! Zachte heelmeesters.....stinkend land
Inwoner (1-4-2021 om 11:10)
Opsporing Verzocht is ook maar een éénzijdig programma, altijd dezelfde figuren, veel noord-finnische mannen of ze komen uit het midden van Finland. Daar is weinig diversiteit te vinden.
D.M Witte (1-4-2021 om 10:43)
volgens mij zijn het Saar en Klasien .
cees (1-4-2021 om 10:40)
Weer die Finnen. Het houdt maar niet op.
Jwz (1-4-2021 om 10:28)
Wrong answer sjors&sjimmie mijn mening haha denk eerder twins Inderdaad ga gewoon iets doen voor je poen dit is écht kansloos..
camiel (1-4-2021 om 09:15)
Jan Klaassen en Katrijn. Twee goedwillende gelukzoekers die toevallig een pasje hebben gevonden en met goed geluk de pincode hadden gevonden. Er is geen enkele reden om deze slimme mensen te vervolgen. Kans op herhaling is uitgesloten. Dit zijn de woorden van de advocaat ( als ze al opgepakt worden) en ze gaan gezellig de deur weer uit met een handdruk van de rechter,
Cookie-instellingen beheren