Weerbericht:
Af en toe zon en een enkele bui. Dinsdag vooral in Limburg buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Politie was in 2020 ruim 146.000 euro kwijt aan Zeeuwse drugslabs

Toegevoegd: 01-04-2021, 10.46 uur
Politie was in 2020 ruim 146.000 euro kwijt aan Zeeuwse drugslabs
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De politie moest in 2020 ruim 146.000 euro betalen aan het vernietigen van drugslabs en opslaglocaties in Zeeland. In totaal moest de politie ruim 1,2 miljoen euro betalen voor het ruimen van drugslabs en opslaglocaties in de regio Zeeland-West Brabant.


Het bedrag is van 146.000 euro is exclusief het saneren van vervuilde grond, de inzet van specialistische diensten en bijvoorbeeld het ontruimen van woningen rond een lab. Volgens de politie is het voor eerst dat dit aspect van de drugsproblematiek in Zeeland en Noord-Brabant inzichtelijk is gemaakt. Binnenkort kan het Openbaar Ministerie deze kosten gaan verhalen op de daders.

In 2020 werden er in Zeeland vier drugslaboratoriums opgerold en één opslaglocatie. Door middel van de zogenaamde 'Ondermijningswet', die momenteel bij het parlement ligt, krijgt het openbaar ministerie (OM) binnenkort de mogelijkheid om de vernietigingskosten van drugslabs, -afval (en bijvoorbeeld ook illegaal vuurwerk) te verhalen op de daders.

Neeltje Keeris, landelijk officier van justitie met als specialisme synthetische drugs is hier blij mee. "Dan betaalt voortaan de vervuiler, in plaats van de maatschappij", vertelt ze op de website van de politie. "Zoals we weten wordt er gigantisch veel geld verdiend met de drugsproductie in Nederland en zeker ook in het zuiden. Nu laten we zien wat de maatschappelijke kosten zijn, en we kunnen er wat aan doen. Dat is een mooi perspectief."


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ewoud (2-4-2021 om 10:57)
even voor de goede oorden hoor, maar ik lees vaak dat ze enorme geld bedragen in beslag leggen inc. alle voertuigen en sieraden. dan kunnen we daar alles van betalen, minus natuurlijk de inkomsten omzet,vermogen belastingen niet vergeten. maar met de rest is toch alles wel betalen. en de burger betaald de gehele politie machten toch al via belastingen en maatregels boetes en noem het maar op van waarden. andere woorden de burger betaald toch alles.
Blikje cola (1-4-2021 om 17:58)
Ze verdienen het dubbel en dwars terug met de pluk-wetgeving. Niet zo zeuren.
Mark (1-4-2021 om 16:54)
Politie is volledig aan het doorslaan onder leiding van Grappenhaus. Gedoogbeleid omzeep,grote criminelen in de kaart gespeeld,en nu klagen over kosten..het is dankzij deze "criminelen"dat de politie elk jaar budget heeft,wat ze vervolgens uitgeven aan dure wagens,drones,robothondenn etc etc etc..in plaats agenten die de burger helpem.in plaats vsan flitesen vanachter een bosje
Jan (1-4-2021 om 13:43)
in dit land lopen ze altijd overal met alles achter aan. en hoe wil je eigenlijk een kale kip plukken??
Cookie-instellingen beheren