Weerbericht:
Af en toe zon en een enkele bui. Dinsdag vooral in Limburg buien
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Bijna 30 bekeuringen bij controles in Goes

Toegevoegd: 03-04-2021, 09.30 uur
De controleplaats bij de Hudsonweg in Goes.
De controleplaats bij de Hudsonweg in Goes.
© Foto: Wilco Roeleven
Door: Roland de Jong

GOES - Tijdens verkeerscontroles op twee locaties in Goes zijn vrijdagavond diverse overtredingen geconstateerd. Er werd 29 keer proces-verbaal opgemaakt.


Agenten van team Oosterscheldebekken, het team Verkeer en medewerkers van Inspectie Leefomgeving en Transport (IL&T) controleerden samen bij de Hudsonweg en het Hollandiaplein. Op de eerst genoemde locatie werden de meeste boetes uitgedeeld. Het ging onder meer om drie personen die reden zonder rijbewijs. Ook bleken twee kinderen achterin vervoerd te worden zonder autogordel.

Verder bleek iemand te rijden onder invloed van drugs en had een ander een hoeveelheid hasj en wiet bij zich. Er werden ook bekeuringen uitgedeeld voor een defect remlicht, losliggende lading, scherp uitstekende lading en te gladde voorbanden. Tot slot was er ook onder meer nog een boete voor het foutief vervoeren van lachgas en het niet hebben van een zogeheten NIWO-vergunning.

Bij het Hollandiaplein bleek één persoon onder invloed van drugs te rijden. Een ander weigerde een speekseltest toen hem/haar dit werd gevraagd. Ook hier had iemand de NIWO-vergunning niet op orde en ook bij deze controleplaats bleek gereden te worden met te gladde voorbanden (2x). Verder werd iemand beboet voor het vasthouden van een mobiel apparaat en maakten twee mensen geen gebruik van de gordel.

De inspecteurs van IL&T maakten proces-verbaal op vanwege een verlopen taximeter en het niet inloggen met een tachograaf. In dit laatste geval werd een rijverbod van 24 uur gegeven voor bevelszaken arbeid.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jwt (5-4-2021 om 09:38)
IND pakken wat je pakken kan, alles sws voor de goede veiligheid!
AntiGSM (4-4-2021 om 22:32)
Waarschijnlijk enorm jaloerse reageerders hier, rijden zelf waarschijnlijk met een SUV met een 3 pittertje omdat ze alleen maar met koters heen en weer moeten rijden naar een of andere sportclub. Daar wordt je gefrustreerd van en dus kan je niet hebben dat er nog mensen zijn die ergens anders plezier aan beleven. Neemt niet weg dat ik idiote snelheden in de bebouwde kom ook niet goedkeur, maar op een stukje lege weg waar je niemand tot gevaar bent....
Johan (4-4-2021 om 14:11)
Helemaal gelijk hoor Joris, direct kentekenbewijs in beslag nemen van al die mensen met hun achteraf gemonteerde fietsendragers achterop de auto, en niet te vergeten die met een kussentje op de stoel, of bont aan het stuur! Of nog gekker, iedereen die ooit een imitatie onderdeel heeft laten monteren op de auto, ook niet volgens de typegoedkeuring? Maar nu serieus: Je kan en mag alles aan de auto wijzigen, mits dit binnen de grenzen valt van hetgeen op het kentekenbewijs staat en door de APK wetgeving wordt voorgeschreven. Als je maar binnen de normen van gasdichtheid, uitstoot en geluidsproductie blijft. En die normen zijn vrij ruim, dus ik zou zeggen, laat de beoordeling wel of niet illegaal aan een specialist over.
@Joris (3-4-2021 om 17:25)
Je niet aan de regels houden in een parkje vind je dus wel oké, maar mensen die wat aanpassingen maken aan hun voertuig vind je niet kunnen? Da's wel een beetje met 2 maten meten, vind je ook niet?
Joris (3-4-2021 om 14:57)
Graag ook zo'n actie in de avonduren aan het begin van de A58 vanuit Vlissingen. Vanaf de stoplichten bij de Sloeweg, die worden gebruikt als startlichten á la Formule 1, wordt de gaskraan door meerdere straatracende motoren vol open gedraait en het gaspedaal tot op de bodem ingetrapt door Fast and Furious-imitators met amper dempende uitlaten om eens lekker te racen richting Goes. Daar kan je heel wat kentekenbewijzen in beslag nemen wegens illegale voertuigaanpassingen. Acties zoals deze juich ik zeer toe, eindelijk een beetje nuttig politiewerk tegenover al het mishandelen van mensen in een parkje omdat ze koffie drinken waar de burgemeester het niet wil.
ger (3-4-2021 om 10:14)
zo das tenminste waar voor je werk, goe gedaan politie, nu nog onregelmatig vaker controleren op gelijksoortige locaties vooral bij bv benzinestations waar vele diverse te checken zijn, en dan wordt het een stuk veiliger op de weg.
Cookie-instellingen beheren