Weerbericht:
Zon en stapelwolken en enkele buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Code geel voor winterse buien afgegeven

Toegevoegd: 05-04-2021, 14.10 uur
Code geel voor winterse buien afgegeven
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Het KNMI heeft voor maandagavond code geel afgegeven voor de kustprovincies waaronder Zeeland. Er zouden zware windstoten voor kunnen komen en lokaal kan er gladheid ontstaan door winterse buien.


Volgens het KNMI gaat het vanaf het einde van de middag in het noorden en westen van Nederland vooral tijdens buien hard waaien. Er is kans op zware windstoten van 80 tot 100 kilometer per uur uit een noordwestelijke richting.

Ook is er lokaal kans op gladheid hagel-en sneeuwbuien. Het KNMI adviseert automobilisten om het rijgedrag aan te passen aan de mogelijke gladheid. De wind neemt in de loop van de nacht af waardoor het gevaar door zware windstoten af zal nemen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wim (6-4-2021 om 07:15)
De winter is nog niet voorbij gezien de sneeuw die samen gaat met de zeer harde wind dat was inderdaad code geel.
Cookie-instellingen beheren