Weerbericht:
Geleidelijk perioden met zon, morgen wolkenvelden en in het zuidoosten zon
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 27 km

Burgemeester sluit woning in Middelburg en Arnemuiden

Toegevoegd: 08-04-2021, 18.26 uur
Burgemeester sluit woning in Middelburg en Arnemuiden
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - In de gemeente Middelburg zijn op basis van de Opiumwet twee panden gesloten voor drie maanden.


Op last van de burgemeester is op 8 april een woning aan de Meanderlaan in Middelburg gesloten voor drie maanden. Op 11 februari 2021 is in de woning een hennepkwekerij en een handelshoeveelheid verdovende middelen aangetroffen.

Eerder is op 6 april een woning aan de Schuttershof in Arnemuiden gesloten voor drie maanden. Op 16 januari 2021 is in de woning onder andere een handelshoeveelheid drugs en zaken die duiden op drugshandel aangetroffen.

Voordat de burgemeester een drugspand of lokaal kan sluiten moet de gemeente een juridische procedure doorlopen. Daarom zit er enige tijd tussen de datum waarop de harddrugs is gevonden en de daadwerkelijke sluiting.

De sluitingen zijn op basis van artikel 13b van de Opiumwet (ook wel Wet Damocles genoemd) en het bijbehorende gemeentelijke “Damoclesbeleid”. Dit beleid houdt in dat als er een niet toegestane handelshoeveelheid drugs wordt aangetroffen, een woning of lokaal tijdelijk wordt gesloten. Het doel van de tijdelijke sluitingen is de bestrijding van de drugshandel en het einde maken aan druggerelateerde activiteiten vanuit de woningen.

De sluitingen zijn voor de duur van drie maanden. De deuren en de ramen van de woningen worden verzegeld en er hangen aankondigingen op de deur en voor de ramen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren