Weerbericht:
Vannacht enkele buien. Morgen overdag perioden met zon en een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Drugsloods in Ossenisse een jaar dicht

Toegevoegd: 08-04-2021, 18.48 uur
Het gaat om een loods aan de Langeweg in Ossenisse.
Het gaat om een loods aan de Langeweg in Ossenisse.
© Foto: Roland de Jong
Door: Manfred Berrevoets

OSSENISSE - Op last van Burgemeester Jan-Frans Mulder van Hulst wordt een loods in de gemeente Hulst gesloten op basis van het Damoclesbeleid. Het gaat om een loods aan de Langeweg in Ossenisse.


In deze loods is op 6 februari 2021 een groot drugslaboratorium aangetroffen. Daar werd MDMA (de werkzame stof in XTC) gemaakt. De sluiting gaat in op 19 april 2021 en geldt voor een periode van een jaar.

De Zeeuwse gemeenten zijn van mening dat kweek van hennep en handel van drugs zorgt voor overlast en onveilige situaties. Daarom is het Damoclesbeleid opgesteld. Op grond van dit beleid is het voor de burgemeester mogelijk om panden, waarin drugs worden verkocht, afgeleverd, verstrekt, gemaakt of daartoe aanwezig zijn, te sluiten.

Wat betreft het pand aan de Langeweg in Ossenisse, is Burgemeester Mulder van mening dat er sprake is van verzwarende omstandigheden. Het ging om een grootschalige productie, waarbij sprake was van een professionele aanpak. Er werd forse hoeveelheid middelen en attributen aangetroffen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik (9-4-2021 om 08:53)
Het houd maar niet op in oost- vlaanderen zeg . Drugs,moorden schietpartijen enz. Het is maar een klein stukje van zeeland met de meeste criminaliteit. Daar moet je toch niet naar toe willen!
Cookie-instellingen beheren