Weerbericht:
Veel zon en droog, maandag landinwaarts zomers warm
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

30-Zone moet Hoofdplaatseweg veiliger maken

Toegevoegd: 09-04-2021, 08.56 uur
30-Zone moet Hoofdplaatseweg veiliger maken
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

BIERVLIET - Het deel van de Hoofdplaatseweg dat binnen de bebouwde kom van Biervliet ligt gaat op de schop. Het Waterschap Scheldestromen gaat de weg herinrichten zodat snelheden omlaag gaan en de verkeersveiligheid verbetert. Daarna draagt het waterschap het weggedeelte over aan de gemeente Terneuzen.


Door de weg in de richten als 30km-zone komt de inrichting overeen met andere wegen binnen de bebouwde kom. Voor het verkeersveiliger maken van de weg krijgt het waterschap een bijdrage van 50 procent vanuit het Rijk.

Voordat de plannen worden uitgevoerd gaat de gemeente Terneuzen eerst nog in gesprek met omwonenden. Dit gebeurt in mei. De gemeente nodigt bewoners hiervoor uit. Eventuele aanpassingen kunnen vervolgens nog worden meegenomen voordat de werkzaamheden worden uitgevoerd, zo stelt het waterschap.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Inwoner (10-4-2021 om 10:53)
Ze kunnen beter de boterzandestraat aanpakken! Ondanks dat dat een 30 km zone is, rijden ze daar allemaal veel te hard!
son (9-4-2021 om 17:43)
30 km zone is goe maar alleen die rotte drempels niet. die veroorzaken alleen ellende, onnodig remmen en gassen na de drempel. voor de huizen in de buurt van de drempels een en al ellende van dat gedreun en herrie en stank.
fietser (9-4-2021 om 15:02)
Eindelijk, zo lang al een gekissebis. AntiGSM je moet er wel altijd rekening mee houden, dat er wat kan gebeuren, meestal gaat het goed, tot er werkelijk eens een echt zwaar ongeval gebeurd, dan is het hek van de dam. Ik heb er menigmaal met de fiets staan wachten om over te steken.
cq (9-4-2021 om 14:41)
Neem nu eens de Dorpstraat in Breskens, is een 30 km zone wat denk je hier wordt zo onnoemlijk hard gereden dat de 30 Zone ver overtreft. Dit al jaren en als straks het seizoen los gaat i.v.m corona laat ons hopen van wel, wel dan moet je eens opletten dan is het pretpark West Zeeuws Vlaanderen weer open, dan het gas er weer op met de motor rijders richting de boot, vise versa idem auto mobiellisten ver over de honderd, dan de schelde kade heen en weer, spuiplein volledig afsluiten voor verkeer klaar finish! Dit gebied leent zich niet meer voor verkeer te druk. geheel het verkeer plan in Breskens op de schop. Dan nog een tip... lees gemeentesluis in woonwijken ook de tendens hard rijden het lijkt wel of de mensen knetter gek zijn!
AntiGSM (9-4-2021 om 09:04)
Ik ga nu waarschijnlijk een hele domme vraag stellen: gebeuren er hier wel eens ongelukken? Ik heb daar volgens mij nog nooit iets over gelezen of ik zit er helemaal naast. En er komt bij dat er zelden op 30km wegen gecontroleerd wordt, ik heb al zat Politie gebeld voor controles in de wijk, ik met meerdere buurtbewoners kregen dit nooit voor elkaar. Dat schijnt alleen in Othene te kunnen....
Cookie-instellingen beheren