Weerbericht:
Vandaag (zomers) warm, maar ook kans op onweer. Maandag koeler
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Rijbewijs ingenomen na rijden onder invloed drugs

Toegevoegd: 09-04-2021, 12.47 uur
Rijbewijs ingenomen na rijden onder invloed drugs
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

KAPELLE - De politie heeft donderdag in Kapelle het rijbewijs van een 56-jarige man uit Nieuwdorp ingenomen nadat hij was betrapt op het rijden onder invloed van drugs.


De man werd rond 15.45 uur op de Vierwegen aan de kant gezet. Agenten namen een adem- en speekseltest bij de man af waarbij bleek dat hij mogelijk onder invloed van THC achter het stuur zat. Hierop werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. Op het bureau wilden agenten een arts bloed bij de man laten afnemen voor verder onderzoek. Hij weigerde echter, zelfs nadat hem was uitgelegd dat dit strafbaar is.

Na de weigering werd het rijbewijs van de man ingevorderd en werd bovendien een algeheel rijverbod opgelegd. Hij mag dus geen enkel voertuig meer besturen. De man wilde ook niet meewerken aan een verhoor. Uiteindelijk is hij aan het begin van de avond in vrijheid gesteld. De Nieuwdorper zal zich op een later moment voor de rechter moeten verantwoorden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren