Weerbericht:
Op veel plaatsen bewolkt, maar vooral in het zuid(oost)en later ook zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Auto en buks in beslaggenomen vanwege stroperij

Toegevoegd: 09-04-2021, 13.55 uur
De in beslaggenomen buks.
De in beslaggenomen buks.
© Foto: RUD Zeeland
Door: Roland de Jong

YERSEKE - Naar aanleiding van een maandenlang onderzoek naar wildstroperij zijn gisteren in het Natura 2000-gebied Yerseke moer een buks en een auto in beslag genomen. Dat meldt de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) Zeeland.


Inspecteurs van de RUD Zeeland en de politie gingen gisteren samen op pad om de stroperij in het gebied een halt toe te roepen. Na maandenlang onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket was namelijk een verdachte in beeld gekomen. Tijdens de actie gisteren werd een zogenoemde PCP-buks met een richtkijker in beslaggenomen. "Het betreft hier een model dat onder perslucht wordt geladen tot maar liefst 200 bar", zo meldt de RUD. Naast de buks werd ook een auto in beslaggenomen, zo laat de organisatie weten.

Stroperij wordt sinds eind vorig jaar projectmatig aangepakt middels een samenwerking van de RUD Zeeland, de politie, Het Zeeuwse Landschap, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rik (11-4-2021 om 11:35)
@Kreltje. Het gaat niet om de buks. Het gaat om stropen. Dat is illegaal jagen. En dit soort buksen zijn niet de luchtbuksjes die voor een paar tientjes kan kopen om jezelf in je tuin te vermaken. Ondanks dat ze vrij verkrijgbaar zijn, is het geen speelgoed. Dit zijn jachtgeweren voor klein wild. Krachtig genoeg om ook volwassen mensen zwaar te verwonden.
Kreltje (9-4-2021 om 22:19)
Criminelen??? Dit is een luchtbuks hoor, kun je gewoon online kopen
Frits (9-4-2021 om 21:44)
Elly, even normaal doen. Waarom besteed de politie hier zoveel geld aan. Ga terroristen opsporen ofzo.
rinus (9-4-2021 om 18:10)
pfff een luchtbuksje pakken en alle zware vuurwapens van zware criminelen is net net gelukt zeker?? wat een zware stroper zeg met een luchtbuksje goed dat ze zooon zware boef gelukkig pakken
son (9-4-2021 om 17:40)
zeker hulde @elly snap dat schieten leuk is maar doe dat lekker op "dode" doelen. de natuur is toch al onder druk dus ga lekker schieten bij een boer in zijn schuur op ratten en muizen... dan heeft het nog nut.
Elly (9-4-2021 om 14:42)
Hulde aan het opsporingsteam! Zware straffen geven aan dit soort criminelen!
Cookie-instellingen beheren