Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
44 files van totaal 172 km

Forse brand in Groot-Abeele door brandstichting

Toegevoegd: 17-06-2003, 03.50 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

GROOT ABEELE - Rond kwart over 12 brak in de nacht van maandag 16 juni op dinsdag 17 juni een grote brand uit in het Zeeuwse dorpje Groot Abeele (nabij Oost-Souburg).

De brand ontstond in een hooiwagen die naast een grote schuur stond. De brandweer kon de vlammen en rook ongeveer vanaf de kazerne zien dus gaf meteen 'middelbrand', al snel gaf men 'grote brand' toen bleek dat de brand zich uitbreidde richting de schuur.

Uiteindelijk brandde de hooiwagen geheel uit. Van de schuur staan alleen de muren nog overeind, het dak is grotendeels verwoest. De brand is vermoedelijk aangestoken door dezelfde brandstichter die voor en naast deze brand al zo'n 20 brandjes heeft gesticht op Walcheren.

De brand werd bestreden met zo'n 30 brandweerlieden en diverse stralen lage druk. De eigenaar van de schuur werd tijdens de brand onwel en moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis. De brand zorgde voor grote rookontwikkeling die door geheel Oost-Souburg trok.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren