Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, toenemende kans op onweer
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 10 km

Zes boetes en arrestatie na overtreden avondklok

Toegevoegd: 10-04-2021, 10.17 uur
Zes boetes en arrestatie na overtreden avondklok
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

THOLEN - De politie heeft vannacht in een loods aan de Molenvlietsedijk in Tholen een groepje jongeren aangetroffen die de avondklok overtrad. Eén van hen werd aangehouden omdat hij de bevelen van de politie niet opvolgde.


De politie kreeg net voor 04.00 uur een melding dat er verschillende personen in een loods zouden zijn. Meerdere eenheden werden op pad gestuurd en ter plekke troffen agenten een aantal jongeren in de leeftijd tussen de 17 en 21 jaar aan. Het bleek te gaan om zes personen. Zij kregen een bekeuring voor het overtreden van de avondklok. Ook werd hen gevorderd de loods te verlaten.

Een 18-jarige man uit Tholen gaf daar geen gehoor aan. Volgens de politie gedroeg hij zich recalcitrant en werd hij uiteindelijk aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
rini de jonge (10-4-2021 om 11:01)
10.000 euro boete geven en 10 jaar gevangenis geven
Achiel van 't Hof (10-4-2021 om 10:56)
Wat een land, terug naar 1940 met dit soort gestapo praktijken.
Hans (10-4-2021 om 10:50)
Weet niet hoe het precies in elkaar zit, en wat ze in de loods deden, maar buiten om dat lijkt mij het dat ze de avondklok niet overtraden omdat zij op dat moment niet op straat waren. Of ik heb het mis.
R2 (10-4-2021 om 10:47)
De mensen gaan elkaar verlinken. En de Politie leent zich daarvoor. Alleen bij gezinnen waar er drie wonen, en er vorige weken bij mooi weer ,10 op de stoep stonden rijden ze door en kijken de andere kant op. Regels zijn regels en die gelden dan voor iedereen
Joris (10-4-2021 om 10:35)
Als de loods een openbare ruimte is die vrij toegankelijk is voor het publiek dan is de boete op overtreden van de avondklok terecht. Is de loods privéterrein dan is een avondklokboete onterecht. Waar eindigt het als een boer niet meer in zijn eigen loods mag zijn? Mag ik wel in mijn schuurtje na 10 uur? Door de jongeren weg te sturen moedigen de agenten deze personen aan de avondklok te overtreden. Gewoon bezwaar maken, als je op privéterrein een avondklokboete kan krijgen is de dictatuur compleet.
Cookie-instellingen beheren