Weerbericht:
Zonnige perioden, morgen bewolkt, in het zuidoosten zon
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 33 km

Gaslek Koudekerke blijkt urenlange klus

Toegevoegd: 11-04-2021, 09.32 uur
Gaslek Koudekerke blijkt urenlange klus
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

KOUDEKERKE - De brandweer is zaterdagmiddag met spoed uitgerukt na een melding van een gaslekkage in de tuin van een woning in Koudekerke.


Bij het huis aan de Stationsstraat werden rond 14.00 uur werkzaamheden uitgevoerd. Hierbij werd per ongeluk een gasleiding geraakt. Tussen de klinkers door kwamen luchtbellen naar boven, aldus de brandweer.

De hoofdgasleiding bleek lek te zijn. Een grote container maakte het echter onmogelijk om goed bij de gasleiding te kunnen. Daarom moest deze worden weggehaald. Volgens de brandweer werd uit voorzorg een straal hoge druk ingezet om te voorkomen dat er vonken zouden ontstaan bij het verslepen van de container.

DNWG is ter plaatse gekomen om de beschadigde leiding te vervangen. Het vrijgekomen gas had volgens de brandweer overigens ook de kruipruimte van de woning bereikt. Deze is daarom geventileerd. Pas rond 17.30 uur kon de brandweer terug naar de kazerne.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren