Weerbericht:
Op veel plaatsen bewolkt, maar vooral in het zuid(oost)en later ook zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweer uitgerukt voor brandende boomhut Goes

Toegevoegd: 11-04-2021, 21.04 uur
De politie en brandweer vermoeden dat de brand is aangestoken
De politie en brandweer vermoeden dat de brand is aangestoken
© Foto: Wilco Roeleven
Door: Remi Mesu

GOES - De brandweer moest zondagmiddag uitrukken voor een brandje in Goes. Een hoop takken had daar vlam gevat, vermoedelijk is het vuur aangestoken.


Rond 16.15 uur kreeg de brandweer een melding binnen van een brand in de bossen aan de 's-Gravenpolderseweg in Goes. Eenmaal ter plaatse troffen de brandweermannen een boomhut aan die in brand stond.

Met de waterstraal kon de brandweer het brandje snel onder controle krijgen en blussen. De brandweer en politie vermoedden dat de takken rondom een boom in de brand zijn gestoken.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rick (12-4-2021 om 16:54)
Weer een wapenfeit van "het tuig"....
R van O (12-4-2021 om 10:12)
Helaas beperkt de schade zich niet tot een aantal verbrande takken maar zal ook de beuk ten gevolge van schade aan de bast binnen enkele jaren afsterven, zo al niet direct. De bast is erg gevoelig met de opkomende sapstroom en het cambium is zo beschadigd door een kortstondige hitte. Secundair zijn vuurplekken uitstekende uitvalsbasis voor honingzwam aantastingen die via het wortelgestel een verzwakte boom doen afsterven maar zelfs ook gezonde bomen kunnen aantasten.
Cookie-instellingen beheren