Weerbericht:
Vandaag perioden met zon en droog, morgen kans op een bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Brandweer ingezet voor schoorsteenbrand Serooskerke (SD)

Toegevoegd: 12-04-2021, 10.42 uur
Met behulp van de hoogwerker kon de schoorsteen geïnspecteerd worden
Met behulp van de hoogwerker kon de schoorsteen geïnspecteerd worden
© Foto: Brandweer Burgh-Haamstede
Door: Remi Mesu

SEROOSKERKE (SD) - De brandweer van Burgh Haamstede en Zierikzee zijn zondagavond uitgerukt voor een schoorsteenbrand in Serooskerke. Met behulp van een hoogwerker konden de brandweermannen de brand blussen.


De brandweer kreeg rond 19.45 uur een melding binnen van een schoorsteenbrand aan de Prunjewekken in het Schouwse Serooskerke. De bewoners van het pand hadden de open haard aangestoken maar merkten al snel een grote rookontwikkeling op. Hierop besloten ze de brandweer te bellen. 

Ter plaatse heeft de brandweer de open haard leeggemaakt en met een hoogwerker van de brandweerpost uit Zierikzee de schoorsteen geïnspecteerd, daarbij werden volgens de brandweer geen brandende resten meer gezien. De bewoners van het pand zijn geadviseerd om de schoorsteen te laten vegen. In de tussentijd raadt de brandweer het gebruik van de open haard af.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren