Weerbericht:
Aanhoudend koel en wisselvallig. In het westen vandaag droger
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 9 km

Celstraffen geëist tegen Zeeuwse dieven

Toegevoegd: 12-04-2021, 19.12 uur
Celstraffen geëist tegen Zeeuwse dieven
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Tegen de 38-jarige D.H. uit Heinkenszand is maandag door de officier van justitie in Middelburg een gevangenisstraf van 78 dagen plus een taakstraf van 240 uur geëist. H. moest zich samen met twee anderen verantwoorden voor inbraken, diefstal en heling.
 


Omdat de geëiste celstraf gelijk is aan het voorarrest hoeft hij - wat de officier betreft - niet meer te 'zitten'. Tegen de 30-jarige J. de V. uit Goes en de 22-jarige R. P. uit Hardinxveld-Giessendam werd bij verstek 180 respectievelijk 80 uur taakstraf en eveneens celstraffen gelijk aan het voorarrest geëist. De misdrijven zouden zijn gepleegd in de maanden mei en juli, drie jaar geleden.

Met name H. werd door P. aangewezen als de kwade genius. De verstandelijk beperkte P. zou onder druk hebben meegedaan. De buit van het dievengilde bestond onder andere uit gereedschap, een bronzen beeld, rubber boten, buitenboordmotoren, fietsen, e-bikes en enkele beeldschermen. Nadat de politie de mannen in het vizier kreeg volgden er invallen en werd er het een en ander bij medeplegers of medeplichtigen aangetroffen.

De rechtbank doet uitspraak op 26 april.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren