Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Bewoner overleden bij brand Kapelle

Toegevoegd: 13-04-2021, 00.24 uur
Door: Remi Mesu

KAPELLE  - Bij een woningbrand in Kapelle is maandagavond één persoon overleden. De bewoners van de naastgelegen woningen zijn uit voorzorg geëvacueerd.


De brand in een woning aan het C.D. Vereekeplein in Kapelle ontstond rond 22.15 uur. Al snel schaalde de brandweer op naar een middelbrand. Twee blusvoertuigen van de brandweer moesten voor de brand ter plaatse komen. De brandweermannen hebben een bewoner uit de woning gehaald. Het personeel van een ambulance heeft de bewoner ter plekke verzorgd. Ondanks de inzet van het ambulancepersoneel is het slachtoffer aan zijn verwondingen overleden.

In verband met lichte rook in twee naastgelegen woningen worden de bewoners daarvan uit voorzorg tijdelijk opgevangen. De woningen werden door de brandweer gecontroleerd op eventuele rook en koolmonoxide. In verband met de rook en verhoogde concentratie koolmonoxide in de twee naastgelegen woningen worden die bewoners opgevangen in het naastgelegen verzorgingshuis. Zij zullen daar de nacht ook door brengen. 

Stichting Salvage is opgeroepen om de getroffen bewoners te ondersteunen bij de afhandeling van de schade. Rond 22.40 uur kon de bevelvoerder van de brandweer het sein 'brand meester' geven. De brandweer bleef echter nog wel aanwezig om controles uit te voeren.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren