Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Onderzoek naar fatale woningbrand Kapelle

Toegevoegd: 13-04-2021, 10.17 uur
De brandweer sloeg een ruit van de woning in.
De brandweer sloeg een ruit van de woning in.
© Foto: Remi Mesu
Door: Roland de Jong

KAPELLE - De politie doet vandaag onderzoek naar hoe de brand is ontstaan die gisteravond in Kapelle het leven van een bewoner eiste.


Rond 22.15 uur werd gemeld dat brand woedde in een huis aan het C.D. Vereekeplein. Al snel werd opgeschaald naar middelbrand. Bij aankomst van de hulpdiensten kwam er volgens de politie veel rook uit de woning. "Omdat vermoedelijk de bewoner nog in het huis zat, sloeg de brandweer een raam in en ging naar binnen. De bewoner werd vervolgens naar buiten gebracht en aan het ambulancepersoneel overgedragen. De man overleed ter plaatse", zo vertelt de politie vandaag.

Rond 22.35 uur werd het sein brand meester gegeven. In verband met lichte rookontwikkeling in twee naastgelegen woningen werden de bewoners daarvan uit voorzorg tijdelijk opgevangen in het naastgelegen zorgcentrum. Volgens de politie zijn de huizen zorgwoningen van een zorgorganisatie. Vandaag wordt nader onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand, zo laat een politiewoordvoerder weten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren