Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vlissings meisje slachtoffer Gelderse pedofiel

Toegevoegd: 07-02-2007, 16.28 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Een meisje uit Vlissingen is het slachtoffer geworden van een pedofiel die zich uitgaf als modelscout. Dat heeft de politie Gelderland-Midden woensdag bekend gemaakt.

Profielsites
Het meisje werd het slachtoffer van een 26-jarige man uit het Gelderse Ede. De man zocht via populaire profielsites op het internet contact met diverse meisjes.  Dat deed hij door zich uit te geven als ervaren model dat jonge meisjes aan een goede scout kon helpen. De man maakte hiervoor gebruik van een drietal fakeprofielen.

Als de meisjes hapten op dit aanbod, nam de man in de vorm van scout weer contact met de meisjes op. Om zijn woorden kracht bij te zetten had de man ook een eigen website gemaakt. Door middel van regelmatig chatcontact zorgde de man dat hij het vertrouwen van de meisjes won. Diverse meisjes gaven zich in de tussentijd bloot via de webcam. De man verzamelde op deze manier kinderporno.

Fotosessie
Diverse meisjes, waaronder het Vlissingse slachtoffertje, werden uitgenodigd om bij de man thuis ook een fotosessie te houden. Enkele meisjes werden hierbij onder druk gezet door te dreigen de eerder gemaakte foto's en webcamvideo's online te zetten. Bij de man thuis werden foto's gemaakt en werden de meisjes aangerand of verkracht.

Naast het slachtoffertje uit Vlissingen heeft de man in het afgelopen jaar ook meisjes uit Woerden, Breda, Heerlen en IJmuiden benaderd. Het gaat om slachtoffers tussen de 14 en 19 jaar oud. Ook zij werden het slachtoffer van de pedofiele bedoelingen van de man.

Bang
In totaal hebben zeven meisjes aangifte gedaan tegen de man. Dit gebeurde pas na onderzoek van de politie. De slachtoffers en hun families durfden niet over de ervaringen te praten en deden daarom zelf geen aangifte. Pas toen de politie na een uitgebreid onderzoek enkele slachtoffers op het spoor kwam, wilden de meisjes aangifte doen.

De dader werd op 6 november vorig jaar in zijn woning aangehouden. Vanaf dat moment werd een groot onderzoek gehouden. In eerste instantie werd de man op vrije voeten gesteld, maar op 12 december volgde een tweede aanhouding. Inmiddels is het onderzoek ten einde en is de man wederom aangehouden.

Tips
De politie sluit niet uit dat de man nog meer slachtoffertjes heeft gemaakt. Op de site van de politie zijn tips te vinden om te voorkomen dat kinderen in handen vallen van pedofielen. Ook is daar informatie te vinden voor eventuele andere slachtoffers die zich nog niet hebben gemeld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren