Weerbericht:
Vandaag droog, morgen regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Vrachtschip met schade naar Hansweert gesleept

Toegevoegd: 15-04-2021, 15.32 uur
Door: Remi Mesu

HANSWEERT - Vrachtschip de Sownent is donderdag naar de sluizen van Hansweert gesleept nadat het op de Westerschelde forse schade opliep. Het schip met 3.200 ton kleigrond aan boord was onderweg van Vilvoorde naar Gent toen het woensdagavond vastliep.


Het ongeluk gebeurde rond 19.50 uur toen het schip vastliep op het Schaar van Valkenisse vlakbij Rilland. Bij het ongeluk liep het schip forse schade op, ook was er een lek ontstaan in de boot. Donderdagochtend kwam het schip los en werd het door bergingsbedrijf Multraship naar de sluizen bij Hansweert gesleept.

Daar wordt de lading van het schip, ruim 3200 ton aan kleigrond, overgeslagen naar een ander schip. Het lek aan boord van de boot is inmiddels gedicht. Door de stranding heeft schip een zogenaamde kattenrug opgelopen, dit houdt in dat de langsscheepse lijnen van de boot bol staan.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren