Weerbericht:
Vrij koud. Overdag af en toe regen, in Limburg mogelijk ook (natte) sneeuw
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 44 km

Boorwerkzaamheden veroorzaken gaslek Kamperland

Toegevoegd: 15-04-2021, 23.32 uur
De brandweer bleef aanwezig tot het lek was gedicht
De brandweer bleef aanwezig tot het lek was gedicht
© Foto: Brandweer Kamperland
Door: Remi Mesu

KAMPERLAND - Bij boorwerkzaamheden in Kamperland is donderdag een gaslek ontstaan. Bij de werkzaamheden werd de hoofdgasleiding geraakt waardoor het gas vrijkwam.


De lekkage ontstond rond 16.00 uur toen de leiding bij de Anna Frisoweg werd geraakt. Het netwerkbedrijf DNWG moest ter plaatse komen om een noodoplossing te maken zodat de leiding later definitief gerepareerd kan worden.

In de tussentijd bleef de brandweer van Kamperland aanwezig bij het gaslek tot er geen gas meer vrijkwam en het gevaar voor de omgeving was geweken. Na een inzet van meer dan 4 uur konden de brandweermannen rond 20.30 uur weer terug richting de kazerne.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Schering en inslag (16-4-2021 om 16:46)
Vanwege tijd en geld doen veel aannemers geen klicmelding icm proefsleuven, en nemen ze kosten voor schades voor lief. Ook vaak genoeg meegemaakt dat men snel de put weer dichtgooit en vertrekt, ofwel de schaderekening niet betaald.
Archaios (16-4-2021 om 05:22)
Zijn leidingen zo ernstig verzakt dat ze op een klic-melding niet meer te volgen zijn? Is er wel sprake geweest van proefsleufen graven waardoor dit te voorkomen is geweest?
Cookie-instellingen beheren