Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, toenemende kans op onweer
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 15 km

Kat in boom Philippine toch zelf naar beneden

Toegevoegd: 16-04-2021, 17.33 uur
Kat in boom Philippine toch zelf naar beneden
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

PHILIPPINE - Een ‘klassieke’ brandweermelding vanochtend voor de vrijwilligers van de brandweerpost Mauritsfort (Hoek): een kat in een boom.


De brandweer werd rond 09.50 uur geïnformeerd over een kat die vast leek te zitten in een boom aan de Mosselpolderstraat in Philippine. Vervolgens werd de brandweerploeg van de post Mauritsfort opgeroepen om hulp te verlenen.

Ter plekke werd een uitgeschoven ladder tegen de tak geduwd waar de kat op zat. Volgens de brandweer was dit het spreekwoordelijke duwtje in de rug en nam de kat uit zichzelf de benen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
rini de jonge (18-4-2021 om 10:35)
de brandweer krijgt stank voor dank ondankbare reacties dat zeg al over julie hebben geen kat als huis dier zeker?
Peter Wispelaere (16-4-2021 om 22:40)
Heb je ooit een kattenskelet in een boom zien zitten? :)
It'sme (16-4-2021 om 21:55)
Je moet nooit voor een kat de brandweer inschakelen. Zonde van hun tijd. Als een kat honger krijgt komt hij echt vanzelf wel naar beneden. Dan 'waagt hij de sprong.' Maar daar moet je soms -vele- uren geduld voor hebben.
Marcel de Bruijn (16-4-2021 om 19:23)
En nu snel de boom omzagen. Zodat het niet nog eens gebeurt.
rinus (16-4-2021 om 17:51)
ik weet niet wie zoiets doms meld en een nog dommere brandweer die er voor uitrukt. Wat een onzin. Als je een bakkie eten neerzet komt die heus wel, ook zonder eten trouwens duurt alleen iets langer. Hoop niet dat de gemeenschap zoiets moet betalen. Willen degene die ooit een katte geraamte in een boom hebben gevonden zich melden.
Cookie-instellingen beheren