Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, morgen toenemende kans op onweer
Verkeersinformatie:
Geen files

Schoorsteenbrand Prins Bernhardstraat Clinge

Toegevoegd: 17-04-2021, 09.49 uur - Update: 17-04-2021, 19.00 uur
De brandweer kwam ter plekke met drie voertuigen.
De brandweer kwam ter plekke met drie voertuigen.
© Foto: Brandweer Sluiskil
Door: Roland de Jong

CLINGE - De brandweer heeft vrijdagavond in Clinge een schoorsteenbrand geblust. Deze woedde bij een woning aan de Prins Bernhardstraat.


De melding van de brand kwam rond 19.35 uur binnen. Huerop werden een tankautospuit en de hoogwerker van de brandweer Hulst met spoed ter plaatse gestuurd. De brand bleek echter niet zo eenvoudig uit te krijgen en daarom werd rond 21.25 uur ook de zogeheten COBRA-ploeg van de brandweer Sluiskil gealarmeerd.

De cobra-blustechniek is een manier waarbij gaten worden gecreëerd zodat van buitenaf bluswater in een ruimte kan worden gespoten. Uiteindelijk werd de methode niet toegepast. Volgens de brandweer bleek de temperatuur toch dusdanig gezakt te zijn dat de inzet van het blussysteem niet nodig was.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren