Weerbericht:
Plaatselijk (dichte) mist, verder veel bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 11 km

Grote brand verwoest horecazaak Walsoorden

Toegevoegd: 18-04-2021, 06.45 uur - Update: 18-04-2021, 07.58 uur
Door: Roland de Jong

WALSOORDEN - Een grote uitslaande brand heeft vannacht bij de Perkpolderhaven in Walsoorden een horecazaak volledig in de as gelegd. De brandweer is nog bezig met blussen.


Bij de hulpdiensten kwam rond 04.10 uur een eerste melding binnen over de brand in het horecabedrijf 'Bar Goed'. Al snel bleek dat de brand al flink om zich heen had gegrepen en daarom werd verder opgeschaald. De brandweer heeft bij aankomst eerst enkele gasflessen veilig gesteld. Hierdoor is volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) een explosie voorkomen.

Na het veiligstellen van de gasflessen was de brand verder ontwikkeld en zat het vuur op verschillende plaatsen tussen het plafond. Hierdoor kon de brandweer niet meer veilig het pand binnen. Materialen, zoals terrasmeubilair werden verplaatst om verdere uitbreiding te voorkomen.

In de tussentijd was de brand uitslaand geworden. Het pand aan de Westerschelde moest echter al als verloren worden beschouwd en daarom werd besloten niet te blussen om zo de rookoverlast zo veel als mogelijk te beperken. Er zijn drie blusvoertuigen ingezet om uitbreiding te voorkomen, onder meer middels de inzet van een waterscherm.

De bemanning van een vierde blusvoertuig assisteert bij het watertransportsysteem, dat onder meer bestaat uit een dompelpomp waarmee bluswater uit de haven wordt gehaald. Bij de brand is ook een hoogwerker ingezet. Omdat één van de blusvoertuigen defect ging is overigens nog een vijfde blusvoertuig opgeroepen ter vervanging. Bij de brand is niemand gewond geraakt. Wel staat een ambulance stand-by.

Rond 07.20 uur kon de brandweer het sein 'brand meester' geven. De Veiligheidsregio liet toen weten dat het blussen van de restanten van het bedrijf nog geruime tijd zou gaan duren. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (19-4-2021 om 10:10)
Dan heb je al zo'n rotjaar achter de rug... krijg je dit er nog bovenop. Verschrikkelijk. Waar ik me overigens kapot aan erger: die ramptoeristen. Wij wonen vlak in de buurt, maar het stikt 'toevallig' ineens van de ramptoeristen die het nodig vonden sensatie op te zoeken. Wij zijn expres niet gaan kijken. Wat heb je eraan om andermans leed te gebruiken om daar een beetje de amateurfotograaf uit te gaan hangen? Totaal onnodig.
Galaxy (18-4-2021 om 17:06)
Weet iemand van welk korps het voertuig defect was?
Jaap (18-4-2021 om 14:16)
@son. Wat een lompe, achterlijke reactie
m (18-4-2021 om 13:28)
son. hoezo? verklaar je nader. als het opzet is dan is de het een echte wanhoopsdaad. festivals kunnen wel uitgeprobeerd worden, de horeca niet? als jij het snap dan graag toelichting
Anoniem (18-4-2021 om 13:11)
@son wat een respectloze opmerking je moet je diep schamen je weet niet wat hier de oorzaak van is deze mensen hebben het al zwaar genoeg en deze opmerking slaat dus helemaal nergens op !
Zeeuw (18-4-2021 om 10:03)
Ja als je al een jaar voor gelogen word moet je niet raar staan kijken dat sommige dit gaan doen om te kosten uit de verzekering te halen omdat ze het niet meer rond krijgen (zeg niet dat dit het geval is)
Cookie-instellingen beheren