Weerbericht:
Veel zon en droog, maandag landinwaarts zomers warm
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Agent zwaargewond na mishandeling in Zuidzande

Toegevoegd: 18-04-2021, 09.42 uur
Agent zwaargewond na mishandeling in Zuidzande
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

ZUIDZANDE - Een agent is zaterdagavond zwaargewond geraakt toen hij werd mishandeld na een melding over een mogelijke inbraak/vernieling. Dat gebeurde in Zuidzande. De dader is aangehouden.


De politie ontving volgens een woordvoerder rond 19.30 uur een melding dat in de Dorpsstraat in het Zeeuws-Vlaamse dorp mogelijk iemand in wilde inbreken of een autospiegel wilde vernielen. Toen de opgeroepen agenten ter plekke kwamen, kreeg één van hen direct een kopstoot. "Hij raakte zwaargewond en ging voor medische zorg naar het ziekenhuis", zo meldt de politie.

Een andere agent liep kneuzingen op. De politie moest pepperspray gebruiken om de verdachte aan te houden. Het gaat om een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij zit vast voor nader onderzoek. 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (19-4-2021 om 07:59)
en met dat zwaar gewond bedoelen ze een gebroken neus? beter opletten dus en afstand houden. een keer knijpen, er aan trekken, pleister er op en klaar. en ja het doet erg veel pijn. en wat kan de politie verwachten als iedereen filmpjes ziet dat ze overal gaan staan rammen? dan begint iedereen het normaal te vinden om gelijk hard te slaan. de eerste klap etc. niet erg slim allemaal hoor wat er tegenwoordig allemaal gedaan wordt.
Jan (18-4-2021 om 20:41)
@camiel. Jij bent niet goed bij je hoofd. Iemand voor een mishandeling 10 tallen jaren opsluiten??? Ik vind de politie tegenwoordig een stelletje aanstellers. Als ze een kopstoot krijgen zijn ze zwaar gewond.. alles is tegenwoordig zo overdreven en over de top. Dat hoort bij hun werk, niet elke arrestant is een mak schaap. Train dan meer op aanhoudingstechnieken of kies een andere job. Niet van dat flauwe zeg.
Jorid (18-4-2021 om 20:10)
@ Martin de Neef: Ik begrijp je reactie, maar... Uren zitten mensen in een parkje koffie te drinken, afgesproken met de autoriteiten tot 4 uur ´s middags. Om half 4 geeft een burgemeester bevel aan de knokploeg, kan het geen ME noemen, om mensen te gaan afrossen en te laten bijten door bloedhonden omdat er een paar te dicht op elkaar zitten... Provocatie van de politie om met 4 man een ongewapende in het gras zittende burger te molesteren. Een agent hoort werkende hersenen te hebben dacht ik altijd. Met 'Befehl ist Befehl' zijn al heel wat criminelen proberen weg te komen. Echte criminelen mogen aangepakt worden, beroepsrisico.
Emergo (18-4-2021 om 20:01)
De wens voor Amerikaanse trigger happy agenten leeft hier nogal. Prettig vooruitzicht.
Martin de Neef (18-4-2021 om 18:04)
@ Joris: vergeet je er niet bij te vermelden dat de politie wel een reden had een wapenstok te trekken bij de koffiedrinkers in het parkje. Lijkt een beetje op stennismakerij zo.
henkie (18-4-2021 om 17:51)
Wanneer gaat de politie eens gewoon schieten op dit laffe volkje.
Cookie-instellingen beheren