Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 25 km

Agent zwaargewond na mishandeling in Zuidzande

Toegevoegd: 18-04-2021, 09.42 uur
Agent zwaargewond na mishandeling in Zuidzande
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

ZUIDZANDE - Een agent is zaterdagavond zwaargewond geraakt toen hij werd mishandeld na een melding over een mogelijke inbraak/vernieling. Dat gebeurde in Zuidzande. De dader is aangehouden.


De politie ontving volgens een woordvoerder rond 19.30 uur een melding dat in de Dorpsstraat in het Zeeuws-Vlaamse dorp mogelijk iemand in wilde inbreken of een autospiegel wilde vernielen. Toen de opgeroepen agenten ter plekke kwamen, kreeg één van hen direct een kopstoot. "Hij raakte zwaargewond en ging voor medische zorg naar het ziekenhuis", zo meldt de politie.

Een andere agent liep kneuzingen op. De politie moest pepperspray gebruiken om de verdachte aan te houden. Het gaat om een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij zit vast voor nader onderzoek. 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (18-4-2021 om 17:36)
@Michel, maar dan wel bij laag water.
Joris (18-4-2021 om 13:30)
Als je vreedzaam koffie drinkt in een parkje treed de politie je slaand met de wapenstok en met een paar agressieve bloedhonden tegemoed. Als een crimineel wordt benaderd laten ze zich zo toetakelen. Mag ik eerlijk toegeven dat ik de politietactiek niet meer kan volgen? Laat koffiedrinkers met rust en treed criminelen tegemoed met getrokken wapens...
Mijn mening (18-4-2021 om 13:08)
Als het zo moet dan mag er van mij gewoon gericht geschoten worden, smerig tuig is het. Alle respect voor de politie!!
camiel (18-4-2021 om 12:55)
Een ding is zeker. De man heeft voorlopig een vaste woon en verblijfplaats. Wat mij betreft voor tientallen jaren. Laat Grapperhaus en Rutte nu maar eens zien dat je van de politie afblijft. Nu nog een rechter die erin meegaat en de advocaat laat praten zonder te luisteren wat voor verzachtende omstandigheden er weer tevoorschijn worden gehaald. Gewoon water en brood, geen TV krant en 1 uur per dag luchten. Het is allemaal te soft geworden.
Michel (18-4-2021 om 12:21)
zonder woon of verblijfplaats, zet die aso op een zandplaat .
Grote Smurf (18-4-2021 om 11:19)
Dat ze deze gek maar TBS mogen geven. Dit stuk vreten hoort niet vrij rond te lopen op de straat en is een gevaar voor de samenleving. Goed dat hij is aangehouden. En als er tranen komen in de rechtbank dan zijn het krokodillentranen als je tot zoiets in staat bent (zelfs met drugs op). Heel erg veel sterkte toegewenst voor deze agent(en). Hopelijk geneest hij volledig.
Cookie-instellingen beheren