Weerbericht:
Vannacht enkele buien. Overdag perioden met zon en slechts lokaal een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Agent zwaargewond na mishandeling in Zuidzande

Toegevoegd: 18-04-2021, 09.42 uur
Agent zwaargewond na mishandeling in Zuidzande
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

ZUIDZANDE - Een agent is zaterdagavond zwaargewond geraakt toen hij werd mishandeld na een melding over een mogelijke inbraak/vernieling. Dat gebeurde in Zuidzande. De dader is aangehouden.


De politie ontving volgens een woordvoerder rond 19.30 uur een melding dat in de Dorpsstraat in het Zeeuws-Vlaamse dorp mogelijk iemand in wilde inbreken of een autospiegel wilde vernielen. Toen de opgeroepen agenten ter plekke kwamen, kreeg één van hen direct een kopstoot. "Hij raakte zwaargewond en ging voor medische zorg naar het ziekenhuis", zo meldt de politie.

Een andere agent liep kneuzingen op. De politie moest pepperspray gebruiken om de verdachte aan te houden. Het gaat om een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij zit vast voor nader onderzoek. 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (23-4-2021 om 11:19)
@Peter, helemaal eens met je reactie en standpunt. ik zou de 4 weken cel graag omzetten in 4 maanden.
Peter (23-4-2021 om 07:27)
Agressie en geweld tegen beroepen met publieke taken neemt nog steeds toe. Tijd voor andere wetgeving. Vier weken de cel in als je het nodig vind om geweld te gebruiken tegen mensen die met hun werk bezig zijn. Mee eens: onderteken de petitie Minimumstraffen bij geweld tegen beroepen met publieke taken.
Tor (19-4-2021 om 14:03)
Zoals reeds eerder door mij aangegeven, alleen de Amerikaanse Politie manier van optreden helpt die onderbetaalde Nederlandse diender veilig door zijn dag of nachtdienst. Er is veel kritiek op de Amerikaanse Politie. De zwaar gehavende politieagent zal de volgende hopelijk eerst zijn dienstwapen trekken en op afstand blijven van dit soort hersenloze criminelen "zonder vaste woon of verblijfplaats". Ik blijf erbij dat schieten door dienders de komende jaren steeds meer zal gaan toenemen. Oog om oog, tand om tand. Als laatste zou ik graag een foto willen zien van deze crimineel zonder vaste woon of verblijfplaats. De betrokken diender en zijn familie wens ik veel sterkte toe. Maar hopen op een volledig herstel van de opgelopen verwondingen.
pippa (19-4-2021 om 12:32)
wat afschuwelijk, echt schorum uit de samenleving, en wat voor straf krijgt de minkukel ? Vroeger hadden ze het wel geweten met dat tuig ,,per ongeluk even alle vier de muren laten voelen! Maar ja tegenwoordig moeten we handschoentjes aan! Vandaar dat het zo misgaat in de samenleving, ik wens de wetsdienaar veel sterkte toe, en hoop dat hij gauw weer beter wordt.
cees (19-4-2021 om 11:39)
Meeste racties zijn hier terecht ja. Waarom laten ze dit gebeuren? Grijp in,als het echt moet. Schiet op de voeten. Laat zien dat je gezag uitstraalt. Kom op zeg. Flink pak rammel geven met de knuppel, op knieschijfjes. Dat ie weken niet kan lopen. Hardere aanpak moeten we hier hebben. Er mag niks meer. En ze weten het ook. Die rellen? Dat gaan wij allemaal betalen hoor. Omdat die kut advocaten het voor dat tuig opennemen. Niet genoeg bewijs. Dan de kosten delen door zijn allen he! Nee we moeten van Rutte af! Dat is het probleem in dit land. Die leugenaar moet weg! Harde aanpak moet er hier komen. Keihard! Dat is nodig, dat blijkt wel. Het is te soft allemaal. het gezag is weg! En dat krijg je maar terug op 1 manier. Je tanden laten zien!
cq (19-4-2021 om 10:28)
Ik zie het zo, Politie is totaal niet getraind in verdediging, met twee man sterk heb je deze zo tegen de grond op zijn buik en de handboeien om! Onderschat je tegen stander nooit En dan een man zonder vast woon en verblijf plaats dat zijn er nog al wat in pret park West Zeeuws Vlaanderen gemeente Sluis is aan het ver criminaliseren, kan je deze gemeente nog wel serieus nemen het gaat hier te gemakkelijk, de nieuwe trend snoeihard rijden richt Sluis via Groede nog niet in de gaten gehad, natuurlijk niet want je ziet geen politie in het pretpark, weg naar de boot Breskens wel gemeente Sluis leg daar maar eens wat weg versmallingen zal een stuk schelen en Centrum Breskens weg langs de horeca en schelde kade afsluiten voor verkeer!
Cookie-instellingen beheren