Weerbericht:
Af en toe regen, in de avond meest droog. Woensdag buien en veel wind
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 6 km

Duo gearresteerd na inbraakmelding Aardenburg

Toegevoegd: 18-04-2021, 14.47 uur
Duo gearresteerd na inbraakmelding Aardenburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

AARDENBURG - De politie heeft vanochtend nabij het tolplein van de Westerscheldetunnel twee personen aangehouden na een melding van een inbraak in een garagebox.


Agenten werden zondagochtend naar de De Schepenstraat in Aardenburg gestuurd nadat was gemeld dat daar werd ingebroken. Vervolgens kwam de politie op het spoor van een verdacht voertuig dat zou zijn weggereden vanuit Aardenburg. Nabij het tolplein van de Westerscheldetunnel kon deze auto tot stoppen worden gebracht tijdens een gezamenlijke actie van Walcherse en Zeeuws-Vlaamse politiemensen.

Middels de Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV) werden de twee verdachten aangehouden. Bij de BTGV worden verdachten middels korte en duidelijke bevelen uit de auto ‘gepraat’ om zo veilig te kunnen worden aangehouden. De techniek wordt onder meer gebruikt wanneer er mogelijk een vuurwapen in het spel is. Volgens de politie verliep de procedure goed en konden de twee rond 11.30 uur veilig worden gearresteerd. Een politiewoordvoerster zegt dat het gaat om een man en een vrouw uit Middelburg.

Er is aangifte gedaan en het onderzoek loopt nog. De politie roept nog wel mensen op om zich te melden als ze vanochtend iets opvallends hebben gezien in of rondom Aardenburg.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
GoverntheMente (18-4-2021 om 22:43)
"Middels de Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV) werden de twee verdachten aangehouden. Bij de BTGV worden verdachten middels korte en duidelijke bevelen uit de auto ‘gepraat’ om zo veilig te kunnen worden aangehouden. De techniek wordt onder meer gebruikt wanneer er mogelijk een vuurwapen in het spel is." Dus de gegevens van de kenteken houder gaven aanleiding te denken dat er mogelijk een vuurwapen in het spel was? Wat blijkbaar niet is aangetroffen.
Cookie-instellingen beheren