Weerbericht:
Wolkenvelden, hier en daar ook zon.
Verkeersinformatie:
31 files van totaal 97 km

Mountainbiker mishandelt appelgooiende wandelaar

Toegevoegd: 18-04-2021, 18.28 uur
Mountainbiker mishandelt appelgooiende wandelaar
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

DISHOEK - Op het duinpad bij Dishoek (Koudekerke) is zondagmiddag een 66-jarige wandelaar uit Vlissingen mishandeld door een mountainbiker. Dat gebeurde nadat de wandelaar een appel naar een mountainbiker had gegooid die hem 'van de sokken' had gereden. De politie zoekt getuigen.


De Vlissinger liep rond 14.00 uur over het duinpad toen hij volgens de politie van de sokken werd gereden door twee mountainbikers. De wandelaar schrok en gooide een appel naar de fietsers. Vervolgens passeerden twee andere mountainbikers die vermoedelijk bij de eerste twee hoorden. Eén van de laatstpasserende fietsers gaf de wandelaar tijdens het passeren een dreun, zo schrijft de politie op Facebook.

Na het incident fietsten de mountainbikers met hoge snelheid door. Door de uitgedeelde klap viel de wandelaar in de bosjes. Hij liep hierdoor een hoofdwond op. De Vlissinger heeft aangifte gedaan en de politie heeft de zaak nu in onderzoek. Getuigen worden gevraagd om te bellen met 0900-8844.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (19-4-2021 om 09:23)
Mountainbikers houden toch van paden met hindernissen? Anders kunnen ze net zo goed op de racefiets gaan rijden.
Kees (19-4-2021 om 09:01)
Ja zo jammer voor de meeste vriendelijke mountainbikers. Zondag is mijn dochter bij Dishoek gaan paardrijden met een aantal vriendinnen. Kwamen ze op het ruiterpad ook een aantal mountainbikers tegen, kregen ze de opmerking dat de paarden stonken. Ga dan ook niet met je mountainbike op het ruiterpad en als je ergens paarden tegenkomt even rustig aan paarden kunnen schrikken als je met hoge snelheid en kabaal voorbij komt. Gelukkig houden de meeste mountianbikers wel rekening met andere gebruikers van het bos. Ook mogen sommige wandelaars wel wat rekening houden met andere gebruikers en niet met zijn tweeen naast elkaar blijven lopen als het pad eigenlijk te smal is, gelukkig doen de meeste dat ook.
Richard (19-4-2021 om 07:39)
De lontjes worden steeds korter door deze crisis en ik snap het.
Grote Smurf (19-4-2021 om 00:27)
Ik heb als kind altijd geleerd waar een fietsbel voor bedoelt is. Misschien moeten deze 'volwassen' fietsers weer even een herscholing krijgen in de kleuterklas hoe dat ook alweer zat? Oudere mensen schrikken zich soms rot als er ineens vlak naast hun zo'n stel malloten met hoge snelheid voorbij komt scheuren. Een stapje opzij en deze man wordt aangereden. Ik kan me de kwaadheid bij deze man wel voorstellen. Een appel gooien is niet goed maar als die egoistische gekken nooit willen luisteren omdat ze zichzelf goddelijk vinden dan is het een keer klaar voor deze meneer natuurlijk. Dat zo'n onempathisch simpele idioot achter hem hem dan ook nog eens een beuk geeft dan spoor je niet. Doodsoorzaak nummer 1 is vallen onder de ouderen.
Vlissinger (18-4-2021 om 23:39)
wouw dat ik een appel had, elke keer dat ik een wielrenner zag !
Jacques A de Lijser (18-4-2021 om 22:46)
Belachelijk volk die mountain bikers hier te lande , ze rijden rond op een fiets gemaakt om in de bergen te fietsen in Nederland. een land waar nergens een berg te bekennen is. Geen wonder dat ze zwaar gefrustreerd rond rijden !!!
Cookie-instellingen beheren