Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, later vanavond toenemende kans op onweer
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 18 km

Taakstraf en rijontzegging geëist voor fataal ongeluk Tholen

Toegevoegd: 22-04-2021, 22.40 uur
De auto reed van de dijk en botste daar op de fietsster.
De auto reed van de dijk en botste daar op de fietsster.
© Foto: Roland de Jong
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft donderdag tegen de 47-jarige E. W. uit Nieuw-Vossemeer een taakstraf van 200 uur en een rijontzegging van een jaar geëist.


De vrouw wordt ervan verdacht in de ochtend van 7 september 2018 op de Oud-Vossemeersedijk op Tholen een  verkeersongeval te hebben veroorzaakt. Het slachtoffer, een 55-jarige vrouw uit Tholen kwam daarbij om het leven. W. reed met haar bestelbus richting Tholen en haalde vlak voor een rechterbocht een voorganger in. Bij het teruggaan naar haar eigen weghelft verloor ze de macht over het stuur.

De auto reed van de dijk en botste daar op de fietsster, het latere slachtoffer. Volgens haar raadsman zou W. moeten worden vrijgesproken. Ze reed niet te hard, niet overmoedig, maar de weg was mogelijk glad geweest en dat zou de oorzaak van het slippen zijn geweest. De uitspraak is over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joris (25-4-2021 om 16:19)
Sterkte voor de nabestaande. En dader mag blij zijn dat ze geen pool of andere buitenlander was. Anders kwam ze echt niet weg met een taakstraf. Nederlandse staat is echt ongelofelijk
Boogaart (24-4-2021 om 09:15)
@Johan dat komt oa omdat mevrouw alles uit de kast heeft gehaald aan allerlei onderzoeken. Van boomkunstenaar tot enorm dikke rapporten over de stroefheid van de weg. Alles om onder haar verantwoordelijkheid uit te komen. Ze moest gewoon niet inhalen zoals ze blijkbaar ook aan een agent verklaard had maar later weer terugnam. Schrijnend!
Boogaart (24-4-2021 om 09:00)
Diep triest voor de nabestaanden dat deze 'dame' 2,5 jaar aan het zoeken was naar allerlei excuzen. Iedere Tholen aar weet dat die dijk gevaarlijk is. Niet door het wegdek K maar puur door de fietspaden die er beneden liggen. Inhalen net voor een bocht en dat met een Mercedes Sprinter. Er hadden ook 10 kinderen kunnen rijden. Onnodig kwetsen was deze 2,5 uur durende sschersvertoning. Ik zou nooit met mezelf in 't reine kunnen komen. Had je fout erkent dan was 't een stuk draaglijjker geweest voor de familie. Trap na voelt het.
Johan (23-4-2021 om 17:59)
Het ongeluk is gebeurd in september 2018. Dat is meer dan 2,5 jaar geleden. Kan nou niet zeggen dat justitie lekker vlot werkt.
G.A Muskens Boogaart (23-4-2021 om 14:03)
Nou volgens mevr W treft ze geen enkele blaam ,i alles is de schuld van een verkeerd wegdek ,honingdauw ,gladheid noem het Maar op .en is ze Geestelijk lichamelijk er beroerd aan toe .dat is heel vervelend . Mss moet ze eens eerlijk zijn en de volle verantwoording nemen voor haar domme inschattingsfout nemen die het leven van mijn nicht kosten. Ik persoonlijk zou er niet mee kunnen leven om zooooo het slachtoffer uit te hangen . Maar ik ben ook gelukkig haar niet De slachtoffers zijn haar naaste .
De mus (23-4-2021 om 09:30)
Het lag aan alles behalve aan de chauffeur. Ze reed niet te hard na het inhalen. Het wegdek was niet goed, ja we lezen dat hier dagelijks auto's de bocht uitvliegen. Triest figuur die niet haar verantwoordelijkheid wil nemen. Sterkte voor de familie van het echte slachtoffer.
Cookie-instellingen beheren