Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 31 km

Kat al dagen in boom Borssele, brandweer schiet te hulp

Toegevoegd: 26-04-2021, 12.57 uur
De brandweer kwam ter plekke met een tankautospuit en een ladderwagen.
De brandweer kwam ter plekke met een tankautospuit en een ladderwagen.
© Foto: Brandweer Borssele
Door: Roland de Jong

BORSSELE - Brandweerlieden van de posten Borssele en Goes zijn maandagochtend uitgerukt nadat melding was gemaakt van een kat die al dagenlang in een boom bij de Monsterweg in Borssele zat.


Rond 07.00 uur werd in eerste instantie de ploeg van de post Borssele opgeroepen. Tien minuten later volgde een oproep voor de ladderwagen van de Goese brandweerpost Oranjeweg. De Borsselse brandweerlieden waren in de tussentijd er ter plekke namelijk achter gekomen dat zij met hun eigen ladder niet goed bij de boom konden komen waar de kat in zat.

Toen het bakje van de ladderwagen de boom naderde, sprong de kat naar een andere boom. De ladderwagen kon deze niet bereiken maar met de losse ladder van de Borsselse brandweerlieden lukte dit wel. Toen de brandweer bij deze tweede boom was, vluchtte de kat opnieuw, dit keer naar beneden. Hierna zijn de brandweerlieden teruggekeerd naar hun posten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
rick (27-4-2021 om 09:36)
Gebakken scharretje onder de boom, komt er wel uit hoor.
klara (26-4-2021 om 16:14)
toppertje deze kat, en natuurlijk ook de brandweer mensen
Rini de jonge (26-4-2021 om 14:43)
Met een bruitwaterspuit met een straal dan kom de kat er wel uit opgelost
Cookie-instellingen beheren