Weerbericht:
Vrij veel bewolking en eerst plaatselijk mist
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Meerdere caravans verwoest bij grote brand camping Burgh-Haamstede

Toegevoegd: 28-04-2021, 11.13 uur - Update: 28-04-2021, 14.20 uur
Door: Roland de Jong

BURGH-HAAMSTEDE - Op het terrein van een camping aan de Hogeweg in Burgh-Haamstede zijn vanochtend zeker vijf stacarvans in brand gevlogen. De brandweer heeft opgeschaald naar een grote brand vanwege de grote rookontwikkeling.


De brand ontstond rond 10.45 uur in een stacaravan maar het vuur sloeg al snel over naar andere caravans. Nadat de brand rond 10.45 uur was ontdekt werd al snel opgeschaald naar middelbrand. Na een kwartier werd grote brand afgekondigd. Inmiddels zijn drie tankautospuiten en twee waterwagens opgeroepen om de brand te bestrijden. Rond 11.20 uur is ook een watertankhaakarmbak ter plekke gestuurd vanuit Goes.

Rond 11.40 uur stonden volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) vijf stacaravans in brand. De brandweer was toen bezig om een zogenaamde stoplijn te maken om te voorkomen dat de brand zich nog verder zou uitbreiden. Volgens de VRZ zou er overigens niemand meer in de caravans zitten. Er is wel een ambulanceteam opgeroepen om stand-by te staan.

Om de rookontwikkeling goed in de gaten te houden werd een half uur eerder al een meetploeg van de brandweer op pad gestuurd. Rond 12.20 uur heeft de brandweer het sein 'brand meester' gegeven. In totaal zijn er zes stacaravans volledig afgebrand. Twee caravans zijn beschadigd.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wim (29-4-2021 om 19:27)
Wat een pech als je zo iets overkomt dat je stacaravan in zijn geheel afbrand en plaats vind op het eind van de maand April waar pas het campings leven begint en dan zo lang vast gezeten met die virus toestanden maar gelukkig geen mensen bij omgekomen
mar (28-4-2021 om 11:47)
Droevig, gelukkig geen gewonden. Maar daar zit je dan aan het begin van het seizoen, kun je weer lekker naar de camping overkomt je dit? Sterkte aan alle betrokken.
Cookie-instellingen beheren