Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, later vanavond toenemende kans op onweer
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 8 km

KNMI geeft code geel af vanwege zware windstoten

Toegevoegd: 03-05-2021, 10.31 uur - Update: 03-05-2021, 13.53 uur
KNMI geeft code geel af vanwege zware windstoten
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Het KNMI geeft voor dinsdag code geel af voor de provincie Zeeland en de andere kustprovincies. Het weersinstituut verwacht zware windstoten tot 90 kilometer per uur.


Volgens het KNMI gaat de wind in de loop van de nacht van maandag op dinsdag sterk toenemen. Langs de westkust zijn er dan mogelijk windstoten van 75 tot 90 kilometer per uur te voelen.

De harde windstoten zullen tot in de middag merkbaar zijn, mogelijk kan het verkeer hinder hebben van de zware windstoten. Later in de middag en in de loop van de avond zal de kracht van de wind afnemen en zullen de windstoten geleidelijk verdwijnen. 

Uit voorzorg sluit de GGD dinsdag de teststraat in Vlissingen. Het zou volgens de instantie niet veilig zijn om de locatie open te houden met de harde windstoten. Mensen die zich willen laten testen, kunnen volgens de GGD wel in Goes terecht. Personen die morgen in Vlissingen een testafspraak hadden, worden maandag gebeld.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren