Weerbericht:
Vandaag perioden met zon en kans op een enkele bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Politie reed auto klem na wilde achtervolging Goes

Toegevoegd: 03-05-2021, 18.49 uur
De politie reed de bestuurder klem in de Ramusstraat
De politie reed de bestuurder klem in de Ramusstraat
© Foto: Politie Zeeland-West Brabant
Door: Remi Mesu

GOES - De politie heeft op vrijdag 30 april een bestuurder in Goes aangehouden die er vandoor ging toen de politie hem een stopteken gaf. De man had nog een schadevergoeding open staan.


De agenten gingen vrijdag in de binnenstad van Goes op zoek naar een persoon die nog een rekening aan een slachtoffer moest betalen. Als hij die niet kon betalen zou de man voor 7 dagen de cel in moeten. De agenten troffen na een zoektocht zijn auto onbeheerd aan in de binnenstad. Hierop besloten de agenten de bestuurder op te wachten tot hij weg wilde rijden.

Toen de bestuurder instapte en richting de positie van de agenten reed, negeerde hij het stopteken en ging er vandoor. De bestuurder reed met hoge snelheid door de binnenstad waarbij hij rakelings voetgangers en fietsers passeerde. Toen de politie hem in een doodlopend straatje probeerde te stoppen, reed hij vlak langs de agenten heen en reed met hoge snelheid tegen het verkeer in.

De achtervolgende dienders blokkeerden in de Ramusstraat de weg van de bestuurder om erger te voorkomen. De chauffeur probeerde nog langs de politieauto te rijden. Maar deze keer lukte het hem niet om nog te ontkomen. Door zijn actie kwam de man klem te zitten op de stoep tussen de gevel van een woning en de auto van de agenten. De bestuurder kon daardoor geen kant meer op en werd door de agenten aangehouden.

De bestuurder moet zich, naast het openstaande bedrag wat hij nog moest betalen, verantwoorden voor het rijden onder invloed van drugs, roekeloos rijgedrag, rijden zonder rijbewijs en het negeren van een stopteken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
TomTom (4-5-2021 om 07:45)
@Linda, goed lezen en schrijven is ook een kunst.
Kees (3-5-2021 om 21:08)
Netjes
Linda (3-5-2021 om 20:48)
Gevelhuis beschadigd bedankt politie
AntiGSM (3-5-2021 om 20:47)
Mooi, is dus niet verzekerd want onder invloed van drugs en rijdt zonder rijbewijs. Wel een perfecte actie van de Politie, jullie laten gelukkig de laatste tijd meer en meer zien dat jullie dit gedrag niet pikken!
Mijn mening (3-5-2021 om 20:22)
Wat een fijne kl...zak. laat hem alles maar betalen inclusief politie wagen en gevel van het huis. Golfje mag in de pers. Dit miserabele mannetje wil blijkbaar niet leren dus dan maar zwaar straffen, hij zal wel weer een slechte jeugd gehad hebben maar daar heb ik schijt aan. Rijbewijs mag hij van mij niet meer halen omdat hij bewezen heeft dat hij dat niet waard is.
Grote Smurf (3-5-2021 om 20:00)
Deze kansparels zijn nog te dom om te poepen. Dit soort ezels denken letterlijk dat ze zo slim zijn dat ze die meerdere eenheden van de politie wel ff kunnen afschudden (en dat in zo'n autootje). En dan ook nog al die mensen in gevaar brengen die daar rondlopen. Je zal maar zo'n gek tegenkomen. Vaak gaat er ook een helicopter de lucht in dus dan zijn al die vluchtauto's bij voorbaat al kansloos. En straks voor de rechter weer krokodillentraantjes en tientallen nep spijt betuigingen en dat het allemaal door de drugs komt. Mooi geschreven stukje trouwens, je krijgt er al meteen weer een goede beeldvorming bij.
Cookie-instellingen beheren