Weerbericht:
Wolkenvelden, af en toe regen. Morgen perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Bestuurder die door gevel reed was onder invloed van cocaïne

Toegevoegd: 04-05-2021, 09.27 uur
De auto eindigde in de gevel van de woning. De auto eindigde in de gevel van de woning.
De auto eindigde in de gevel van de woning.
© Foto: Remi Mesu
Door: Remi Mesu

OOSTBURG - De bestuurder die maandagnacht de zijgevel van een woning in Oostburg ramde was volgens de politie onder invloed van cocaïne. Bij het ongeluk raakte niemand gewond.
 


De 30-jarige bestuurder uit Oostburg verloor rond 23.40 uur de macht over het stuur op de T-splitsing van de Bakkersstraat met de Nieuveltweg. Hij reed rechtdoor en belandde in de linker zijgevel van de woning. De bewoners lagen op dat moment in bed. Toen agenten ter plaatse kwamen, lieten ze de automobilist een blaastest doen. Hieruit bleek dat hij geen alcohol had gedronken. Plotseling bleek dat de man er vandoor was gegaan.

Agenten troffen hem uiteindelijk thuis aan. Van hem werd alsnog een speekseltest afgenomen waarbij de man positief testte op cocaïne. Hij werd gearresteerd en voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau in Oostburg.

Op het bureau moest de man bloed laten afnemen voor onderzoek. Bij een positieve speekseltest is dit een verplichting. Echter weigerde de bestuurder om mee te werken aan het onderzoek. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij zal later worden verhoord.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rick (4-5-2021 om 12:15)
Heeft in zijn leven waarschijnlijk vaker een verkeerde afslag genomen....
Peter Quest (4-5-2021 om 11:48)
Die was letterlijk van het padje. Net als met drank op rijden Rijbewijs in nemen en niet meer terug geven. Levensgevaarlijk dit soort figuren. Ik durf zelfs te stellen dat dit gevaarlijker is dan 120km/h op een weg rijden waar je maar 100 mag. De snelweg bijvoorbeeld. Maar nee hoor, tuurlijk niet. Hahahah dit soort gevaarlijke figuren opsporen kost meer geld en tijd dan een camera langs de weg plaatsen waar je rustig je krant kan lezen onder het genot van een kopje koffie. Ik zeg, ga nu eens meer controleren op drank en drugs in het verkeer. Wat is daar mis mee?
jacob (4-5-2021 om 10:34)
Deze aso nooit geen rijbewijs meer geven en een toren hoge boete. Gelukkig zijn alle gemaakte kosten voor hem. Maar kan hij dat betalen zo niet dan beslag leggen op zijn have en goed. Of inhouden als hij een uitkering heeft
Johan (4-5-2021 om 10:29)
Wat een verrassing! Een heldere en nuchtere automobilist weet wel raad met een T-splitsing. Drugs maken meer kapot dan je lief is.
Cookie-instellingen beheren