Weerbericht:
Wolkenvelden, komende nacht van het zuidwesten uit enkele onweersbuien
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 31 km

Bestuurder die door gevel reed was onder invloed van cocaïne

Toegevoegd: 04-05-2021, 09.27 uur
De auto eindigde in de gevel van de woning. De auto eindigde in de gevel van de woning.
De auto eindigde in de gevel van de woning.
© Foto: Remi Mesu
Door: Remi Mesu

OOSTBURG - De bestuurder die maandagnacht de zijgevel van een woning in Oostburg ramde was volgens de politie onder invloed van cocaïne. Bij het ongeluk raakte niemand gewond.
 


De 30-jarige bestuurder uit Oostburg verloor rond 23.40 uur de macht over het stuur op de T-splitsing van de Bakkersstraat met de Nieuveltweg. Hij reed rechtdoor en belandde in de linker zijgevel van de woning. De bewoners lagen op dat moment in bed. Toen agenten ter plaatse kwamen, lieten ze de automobilist een blaastest doen. Hieruit bleek dat hij geen alcohol had gedronken. Plotseling bleek dat de man er vandoor was gegaan.

Agenten troffen hem uiteindelijk thuis aan. Van hem werd alsnog een speekseltest afgenomen waarbij de man positief testte op cocaïne. Hij werd gearresteerd en voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau in Oostburg.

Op het bureau moest de man bloed laten afnemen voor onderzoek. Bij een positieve speekseltest is dit een verplichting. Echter weigerde de bestuurder om mee te werken aan het onderzoek. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij zal later worden verhoord.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bossie (6-5-2021 om 08:57)
@Bumper, dit meen je toch niet hè, de ouders aansprakelijk stellen????
Gespierde hulk (4-5-2021 om 14:55)
Hem harde hand aanpakken niet van dat softe aanpak
Bumper; (4-5-2021 om 14:27)
auto in beslag laten nemen , loonbeslag, ouders aansprakelijk stellen en verder kaal plukken totdat de kosten betaald zijn Bumper:
Lies (4-5-2021 om 13:56)
Dubbel dwars laten betalen....totaal onverantwoordelijk en anderen bij betrekken door coke gebruik...zou mij gevel niet moeten zijn...had geen medelijden wat achter het stuur zit want verstand komt er nooit bij zulke...hoe dan ook betalen maar....stommerik
Vlissinger (4-5-2021 om 13:38)
En nu de vraag, had hij cocaïne gebruikt voor het ongeluk of had hij deze gebruikt toen hij thuis kwam? Heb zo'n vermoeden dat zijn advocaat tijdens de rechtszitting samen met zijn slechte jeugd, step zonder wieltjes, gele brandweerauto, rijbewijs niet kunnen missen voor het werk en net zijn leven op de rit krijgend met het laatste zal aankomen.
Michel (4-5-2021 om 13:20)
Onder invloed van drank of drugs, je hoort de laatste tijd niet anders. Het wordt tijd dat deze aso´s eens goed aangepakt worden. Sluit ze maar eens een halfjaar op. En rijbewijs jaren intrekken
Cookie-instellingen beheren