Weerbericht:
Vandaag af en toe zon, een enkele bui en een stevige wind
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Terneuzense aangehouden voor bedreiging Jaap van Dissel

Toegevoegd: 04-05-2021, 09.30 uur
Terneuzense aangehouden voor bedreiging Jaap van Dissel
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

TERNEUZEN - Een vrouw uit Terneuzen is afgelopen vrijdag 30 april aangehouden voor bedreiging van en opruiing tegen RIVM-directeur Jaap van Dissel. Ze zit op dit moment samen met een vrouw uit Apeldoorn 14 dagen langer in voorarrest meldt het openbaar ministerie (OM).


 De vrouw zou samen met de andere verdachte in een groepsapp van berichtendienst Telegram opgeroepen hebben tot het plegen van geweldsmisdrijven tegen het leven van de RIVM-directeur Jaap van Dissel of zijn woning. Daarbij werd ook zijn adres gedeeld. De verdachten plaatsten de opruiende berichten.

Het gaat om twee vrouwen, de 52-jarige vrouw uit Terneuzen een vrouw van 54 jaar uit Apeldoorn. Hun voorarrest is verlengd en ze moeten zich op 12 mei voor de politierechter verantwoorden.

De verdachten hebben volgens het OM een duidelijke grens overschreden met hun gedrag. 'Bedreiging en intimidatie zijn nooit te rechtvaardigen,' aldus hoofdofficier van justitie Michiel Zwinkels. 'En zeker wanneer iemand zich uit hoofde van zijn functie inzet voor het welzijn van ons allemaal, dienen we een sterk signaal af te geven. Dergelijk gedrag kan niet worden geaccepteerd.'

Het politie-onderzoek naar de groepsapp op Telegram loopt in de tussentijd door. Het OM sluit verdere aanhoudingen niet uit.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (4-5-2021 om 20:54)
@Jaap, hoe denkt je over het tuig dat zich nergens wat van aantrek en alle coronaregels aan hun laars lappen. Dankzij hun zitten we nog volop in de shit.
klaar (4-5-2021 om 20:01)
jan, je hebt ongeloooofelijk heeel veel gelijk!!!!!!!! dit is vrijheid...........
Jaap (4-5-2021 om 19:22)
@Jaap, met tuig van de richel bedoel ik uiteraard niet van Dissel of Osterhaus, maar de twee wijven die van Dissel bedreigd hebben. Even logisch denken graag!
Michael in den Bosch (4-5-2021 om 17:41)
Tja als men een openbaar figuur beledigt of bedreigd dan schande en directe actie van Justitie. Als het de normale burger betreft dan maakt het allemaal niet uit. Voor de dames die dit schijnbaar gedaan hebben lijkt me een boete of taakstraf wel voldoende in deze, zo spannend en schokkend is het nu ook allemaal niet echt
@ Jaap (4-5-2021 om 15:47)
Ik vind Ab Osterhaus is ook tuig ook maar omdat half Nederland die man "deskundige" noemt, loopt hij ook gewoon vrolijk rond....
Michel (4-5-2021 om 14:54)
@Peter, kon ik het maar bepalen, deze aso´verdienen een flinke straf.
Cookie-instellingen beheren