Weerbericht:
In het noorden bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Hulpdiensten druk met verschillende stormschades

Toegevoegd: 04-05-2021, 21.17 uur
De brandweer van Zierikzee was dinsdag bezig met een boom die op een huis was gevallen.
De brandweer van Zierikzee was dinsdag bezig met een boom die op een huis was gevallen.
© Foto: Brandweer Zierikzee
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De Zeeuwse hulpdiensten hebben het dinsdag druk gehad met verschillende stormschades in de provincie. Zo moest er onder meer in Domburg een kastanjeboom uit voorzorg gekapt worden omdat deze om dreigde te vallen.


In Colijnsplaat waaide aan de Molenweg een dak van een schuurtje af. Ter plaatse maakten brandweermannen het dak goed vast zodat deze niet meer schade aan kon richten.

De brandweer van Zierikzee moest rond 11.30 uur uitrukken naar Brouwershaven voor een boom die op het dak van een huis was gevallen. De bluslieden zorgden ervoor dat de situatie rondom de woning veilig was. Daarop hebben de brandweermannen een andere dode boom verwijderd omdat deze op omvallen stond.

Ook in Domburg moest een boom gekapt worden. Door de zware windstoten stond een kastanjeboom aan 't Groentje op omvallen. Omdat de boom voor een gevaarlijke situatie zorgde, is die uit voorzorg gekapt. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, werd de straat tijdelijk afgesloten.

Naast de stormschades was er ook overlast bij de veerdienst tussen Vlissingen en Breskens. Door de harde wind kon de veerboot tot 15.45 uur niet varen. Na dat tijdstip kon de dienstregeling weer worden hervat. Reizigers werden in de tussentijd met de bus naar de overkant gebracht.

De coronateststraat in Vlissingen was dinsdag uit voorzorg gesloten. Omdat de teststraat zich in tenten bevindt, kan dat in combinatie met de windstoten voor gevaarlijke situaties zorgen. Mensen die zich wilden laten testen konden in Goes terecht.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren