Weerbericht:
In de ochtend (plaatselijk dichte) mist, vanmiddag veel bewolking
Verkeersinformatie:
95 files van totaal 387 km

Leegstaande garage Goes gaat in vlammen op

Toegevoegd: 06-05-2021, 04.23 uur - Update: 06-05-2021, 06.41 uur
Door: Remi Mesu

GOES - In een voormalige garage in Goes is in de nacht van woensdag op donderdag een zeer grote brand ontstaan. De brandweer ging met meerdere eenheden ter plaatse.


De brand ontstond rond 02.55 uur in een leegstaand gebouw aan de Marconistraat in Goes. De brand woedt in een voormalige garage. De omgeving van het pand is door de hulpdiensten afgezet. De toegesnelde brandweereenheden zijn vanaf vier zijden van het gebouw aan het blussen. Het dak van de garages van het gebouw staat in de brand. Omdat het vuur zich snel verspreidde, schaalde de brandweer al snel op naar een zeer grote brand

Een meetploeg van de brandweer werd opgeroepen om in de omgeving te kijken hoever de rook kwam en hoe intens de rook is. Ook controleerden zij of te hoge concentraties aan gevaarlijke stoffen zijn. Rond 04.00 uur werd een NL-Alertbericht uitgestuurd om omwonenden te waarschuwen voor de rookontwikkeling. Omwonenden worden geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden.

Het garagedeel van het pand stond geheel in brand, het kantoorgedeelte niet. De brandweer probeerde te voorkomen dat dat gedeelte ook in de brand mee gaat. Er is geen gevaar voor overslag naar andere panden. Ook was de brandweer bang dat de schoorsteen van het gebouw zou instorten.

De grootste vlammen waren rond 05.00 uur gedoofd, wel zijn er nog kleine vuurhaardjes. De brandweer laat het pand nu gecontroleerd uitbranden. Het kantoor is gedeeltelijk bij de brand betrokken geraakt. Een monteur van Delta aanwezig om gas en elektra af te sluiten.

Rond 05.30 uur heeft de brandweer het sein brand meester gegeven, de bluslieden zullen nog enige tijd aanwezig blijven om na te blussen. De meetploeg van de brandweer heeft geen gevaarlijke concentraties van gevaarlijke stoffen gemeten.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Goesenaar (6-5-2021 om 12:49)
Dit zijn jongeren geweest, niet de eigenaar. Het was een ideale plaats om te blowen en drinken uit het zicht van justitie.
HD (6-5-2021 om 09:28)
Gevalletje 'In de brand, uit de brand'.
Oud goesenaartje (6-5-2021 om 07:47)
Net verkocht, nu in de brand...
Anoniem (6-5-2021 om 07:10)
Ik denk .. het is een vervallen gebouw ... een maand of 1/2 geleden verkocht ... alles maar dan ook alles moest aan het gebouw vernieuwd worden, ramen waren stuk gegooid, deuren kapot , aan de buitenkant waaiden alles los . En toevallig fikt alles maar dan ook bijna alles af ... ik vind dit stinken ..
Cookie-instellingen beheren