Weerbericht:
Wolkenvelden, komende nacht van het zuidwesten uit enkele onweersbuien
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 23 km

Vrouw vrijgesproken voor dodelijk ongeluk Tholen

Toegevoegd: 06-05-2021, 19.58 uur
De auto reed van de dijk en botste daar op de fietsster.
De auto reed van de dijk en botste daar op de fietsster.
© Foto: Roland de Jong
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag de 47-jarige E. W. uit Nieuw-Vossemeer vrijgesproken van het veroorzaken van een verkeersongeval met dodelijke afloop.


Begin september 2018 reed ze op de Oud-Vossemeersedijk, en na een inhaalmanoeuvre begon haar auto plotseling te slippen. De auto reed vervolgens van het talud af en botste daartegen een fietsende vrouw uit Tholen. De vrouw overleed ter plaatse.

De rechtbank concludeert op basis van onderzoeken en verklaringen, dat niet met enge zekerheid is vast te stellen hoe hard de vrouw daar heeft gereden en hoe ze in een slip kon geraken. Ook zou de oorzaak van het slippen mogelijk door het vochtige wegdek zijn veroorzaakt. Op dat wegdeel gebeurden eerder al de nodige ongevallen, waarbij geen directe oorzaak kon worden vastgesteld.

De rechtbank is dan ook tot het oordeel gekomen dat de vrouw niets te verwijten valt. Het wegdek is inmiddels aangepast. Tegen de vrouw was een werkstraf van 200 uur en een jaar niet rijden geëist.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Gerda (9-5-2021 om 19:45)
Bedankt voor jullie reacties, we staan hier niet alleen in onverstelbaar dat zij is vrij gesproken
een inwoner (9-5-2021 om 00:27)
in wat voor land leven we eigenlyk?
bram goeree (7-5-2021 om 20:13)
de ''rechtspraak'' is al een poos niet meer te volgen .door hun idiote lage straffen zeker wanneer er een leven mee gemoeid is .rechter schaam je voor zo een uitspraak .veel sterkte voor de nabestaanden
Boogaart (7-5-2021 om 09:55)
Bedankt voor je steun Joris, doet de familie goed. Onbestaanbaar dit onrecht aan Anita! Wij worden op de vingers getikt tijdens de zitting en mevrouw speelt het slachtoffer en komt er mee weg blijkbaar.
G.A. (7-5-2021 om 08:20)
De wereld is nu Voor ons voor de 2de keer stil gevallen. Er is geen gerechtigheid voor jou gekomen Anita . Wij zijn alle geloof in de rechtsgang verloren ,heel dit gebeuren hoe alles is verlopen is bijzonder wrang voor ons nabestaanden zeker voor haar aller naasten. Rest voor ons alleen dit:Becouse Someone we love is in Heaven .ThERE ,s a little bit Heaven IN MY HOME.
Boogaart (7-5-2021 om 05:43)
Niet te geloven dit. Een trap na nog aan Anita. Het slachtoffer spelen heeft geholpen! Getuigen verklaarden dat ze 85-100 geeft gereden op een weg die bekend stond als gevaarlijk! Juist als de weg nat is haal je niet in! Wat had de rechter gezegd als er 6 kinderen waren doodgereden? Was dan de maatschappelijke impact groter geweest? Nu was het onze Anita maar? Karma is a bitch.
Cookie-instellingen beheren